Почина Борис Гуджунов

24144
Почина Борис Гуджунов

Нещо умира в душата, когато скъп приятел си отиде... Борето Гуджунов си отиде.. Това написа на страницата си във Facebook естрадната легенда Йорданка Христова. Тя първа съобщи печалната новина. "В болница съм. Молете се да се оправя", са едни от последните думи, които певецът споделя с журналисти.

Пред броени дни той отново бе приет по спешност в болница, а по-късно изписан, за да остане под домашно лечение. В болницата Гуджунов посрещна 73-тия си рожден ден.

Борис Гуджунов се е стопил заради диабет

73-годишният Борис Гуджунов, който страда от тежък диабет, е изписан от болницата и лежи вкъщи. Певецът тежи едва 40 кг и не може да хо...

Болестите и самотата го съсипаха, коментират най-близките на певеца.

Борис Гуджунов е един от най-популярните естрадни изпълнители в България. Завършва ВИТИЗ "Кръстю Сарафов" и едновременно Школата за естрадни изпълнители при Българското национално радио. За кратък период от време е солист на Сребърните гривни. По-късно е солист на оркестър "София". Прави гастроли в Русия, Полша, Сърбия, Турция, Германия, Италия, Куба, Алжир и Япония. Пише и текстовете на някои свои песни.

Той е един от малцината, които остават живи в самолетната катастрофа на 21 декември 1971, при която загива Паша Христова. За дълъг период от време след това изчезва от сцената. През 90-те години той, Борислав Грънчаров и Боян Иванов създават триото "Бо Бо Бо". През 1998 г. получава Голямата награда "Златният Орфей" за цялостното си творчество. Работи съвместно с композиторите Зорница Попова, Морис Аладжем, Вили Казасян, Найден Андреев и др.

 

Борис Гуджунов: Срам ме е като ме питат колко ти е пенсията

Сега не пея, защото от тия болници ми е пресъхнало гърлото и не мога да поддържам гласа си във форма. Най-голямата ми трагедия е как пе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com