Почина певецът Боби Колдуел

2795
Почина певецът Боби Колдуел
Снимка: Getty Images

Певецът Боби Колдуел, изявявал се в различни жанрове през своята кариера, е починал на 71 години в дома си в Грейт Медоус, Ню Джърси, след дълго боледуване. Тъжната новина бе съобщена от неговата съпруга в Twitter, която каза, че го в държала в ръцете си в последните му мигове.

"Държах го здраво в ръцете си, когато издъхна. Сърцето ми е разбито завинаги. Благодаря на всички вас за множеството молитви, които отправяхте за неговото оздравяване през годините", пише съпругата на Колдуел.

Официалната причина за кончината му все още не е обявена, въпреки това жена му твърди, че той е починал от флуорохинолонова токсичност, след като антибиотик, предписан му през 2017 г., е нанесал необратими щети на организма му, пише Dir.bg.

Повлиян от артисти като Нат Кинг Коул и The Beatles, Колдуел отдава сърцето си на музиката още на 17-годишна възраст, подобно на своите родители, които се изявяват в същата сфера. Той става известен с хита "What You Won't Do for Love" през 1978 г. Поколения от фенове и изпълнители харесват гласа и стила му. Кавъри на парчето, на което дължи своята популярност, правят Boyz II Men и Майкъл Болтън. Други като Комън, Lil Nas X, Chance the Rapper използват части от негови песни, вплитайки ги в свои творби.

Разкриха песента, която прави хората най-щастливи (ВИДЕО)

Музикален психолог е открил формулата за "най-щастливите песни в света" - и мелодията, която най-добре я представя, е "Good Vibrations"...

Покойната музикална звезда няма друга песен, пожънала подобен успех, но издава няколко албума, оценявани високо от колегите му, като "Cat in The Hat" и "Carry On" от 80-те години на миналия век, пише БТА. През 90-те години той записва американски класики, направени популярни от Франк Синатра и Нат Кинг Коул, на които се възхищава.

Колдуел е роден в Манхатън през 1951 г., но е израснал в Маями, където слуша латино, реге и R&B музика. Той пробива на сцената като ритъм китарист на Little Richard в началото на 1970 г., след което подписва договор със звукозаписното студио "TK Records", известно с богатия си каталог от цветнокожи изпълнители.

Извън соловата си кариера Боби Колдуел пише музика за други изпълнители, включително "The Next Time I Fall" за Ейми Грант и Питър Сетера. 

"Повечето от прекрасните хора, които опознах в радиобизнеса, казват едно и също нещо", сподели Колдуел за музиката в интервю за NPR през 2005 г. "Това е като универсален език и не трябва да има бариери. "

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

МОЛЕЦ представят грандиозен финал на Турне 2024 в зала "Арена София"

Световният шампион по бийтбокс Skiller и гъдуларката Христина Белева с нов музикален проект

Отиде си рок легендата Стив Харли (ВИДЕО)

Британците Tailgunner откриват концерта на U.D.O. в София на 31 март

"Soul Is The Price" е новият видео сингъл от едноименното EP на Bulgarian Cartrader

Джъстин Тимбърлейк издаде албум с 18 песни

Филмът за концерта на Влади Ампов-Графа: Музикантски кеф, следващ световните тенденции

PAIN и Skindred стават част от HILLS OF ROCK 2024

Рокаджиите Bon Jovi издават нов албум (ВИДЕО)

Виктор Костов и Сион Найман ни канят да изживеем "Магията на вариациите"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com