Red Hot Chilli Pipers раказват за явлението "багрок", което ще разтърси София през май

7760
Red Hot Chilli Pipers раказват за явлението "багрок", което ще разтърси София през май

Уникалните шотландски гайдари Red Hot Chilli Pipers пристигат за първи път в България за откриването на20-и Салон на изкуствата" в Националния дворец на културата (НДК) на 11 май. В ефектния спектакъл ще вземат участие и десет български гайдари, а на сцената ще излезе и космическият глас Валя Балканска.

Red Hot Chilli Pipers ще открият "20-ият салон на изкуствата” в НДК. Какво да очакваме от шоуто?

Родопските гайди свириха Smoke on the Water на Deep Purple в метростанция

Валя Балканска и родопските гайдари изненадаха тази сутрин забързаните минувачи в метростанцията пред Софийския университет с класическ...

Може да очаквате много енергия и доста различно музикално шоу, което със сигурност ще покаже на българската публика един нов музикален стил.

Какво знаете за България и за традиционната българско гайдарство?

За да бъдем честни, не много. Знаем, че в България се свири на гайда, но не сме запознати с музикалната сцена на фолк музиката. Очакваме с нетърпение идването си в една нова страна и участието си в България.

Red Hot Chilli Pipers определя стила си на музика като „багрок” ("bagrock" - микс от английските думи за рок музика и гайди (bagpipes). Какво значи „багрок”? Това ли е нещото, което прави Red Hot Chilli Pipers уникални?

Red Hot Chilli Pipers със специален поздрав за българската публика

Шотландците RED HOT CHILLI PIPERS, които пристигат за първи път у нас за откриването на „20-ти САЛОН НА ИЗКУСТВАТА“ в НДК н...

„Бакрок” е комбинацията между рок музика, свирена на гайди, и традиционна музика, към която е прибавен рок елемент. И двата стила са били изпълнявани и преди, но нашият отличаващ елемент и сливането на традиционна песен с рок парче, както в песента ни Everybody Dance.

Защо избрахте името "Red Hot Chilli Pipers"? Не се ли страхувате да бъдете сбъркани с Red Hot Chili Peppers?

Търсехме интересно име, след като бяхме измислили концепцията си. Опитахме се с това, като лека закачка, и хората наистина го харесаха. Затова и останахме с името Red Hot Chilli Pipers.

Какви са плановете на Red Hot Chilli Pipers за бъдещето?

RED HOT CHILLI PIPERS в НДК

Най-горещите гайдари от Шотландия - RED HOT CHILLI PIPERS ще открият запомнящо се юбилейния “20-ти САЛОН НА ИЗКУСТВАТА” в Н...

Предстоят ни няколко турнета в САЩ и континентална Европа до края на 2015 г. и началото на 2016 г. В процес сме на подготвяне на нов студио албум и се надяваме да го запишем по-късно през тази година. Като цяло планът ни е да продължим да разпространяваме явлението „багрок”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Музика