X
 
 

Тематични музикални вечери за старозагорци на сцена "Фонтани"

1914 0
Тематични музикални вечери за старозагорци на сцена "Фонтани"
Снимка: Aктуално
На новата сцена "Фонтани" на централния площад в Стара Загора през август за любителите на музиката общината организира тематични музикални вечери. 

Първият концерт ще бъде тази вечер от 20 часа. В "Под небето на Париж" ще участват Надя Тончева - вокал, пловдивският струнен квартет Hot Club de Plovdiv, в чийто състав саб

Любомир Толумбаджиев – цигулка, Петър Койчев – китара, Момчил Ангелов – китара, и Христо Минчев – бас китара. Тончева е изпълнител, пианист, аранжор, преподавател по поп и джаз пеене в Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова" в Града на липите и солист и диригент на старозагорската Вокална група "Траяна".

В последните години тя има активно присъствие на българската  и европейска концертна и клубна джазова сцена. Артистичен директор е на "Джаз фест Казанлък", организатор е на Младежка джаз сцена и на конкурса за млади джаз изпълнители в Стара Загора. През 2016-а за приноса си към към българската култура беше отличена с почетен знак "Златен век" на Министерството на културата.

Hot Club de Plovdiv са ориентирани към корените на циганския джаз и автентичното джипси джазово звучене характерно за 30-те години на ХХ век. От 2013 г., когато групата се сформира има множество фестивални и клубни изяви у нас и в чужбина. В събота те ще изпълняват популярни френски шансони от репертоара на Едит Пиаф, Заз и музика на френския композитор Джанго Райнхарт. 

С парчета от репертоара на Глория Естефан, Розана, Шер и песни на Лили Иванова, Мими Николова и други български изпълнители Надя Тончева и сборна формация от старозагорски и пловдивски музиканти ще радват публиката на 7 август. В сборната група инструменталисти са Павел Цонев – пиано, Димитър Вакарелов – китара, Христо Минчев - бас китара и Кристиян Желев - барабани. 

Продължават безплатните концерти в Цар-Симеоновата градина в Пловдив

Инициативата за изнасяне на безплатни класически и джаз концерти на открито продължава и през следващите месеци. Това съобщиха за &bdqu...

На 8 август Милен Стойков - саксофони и флейта, и джаз в състав Илия Тенев – клавишни, Радослав Терзиев – бас китара, и Ленко Драганов – ударни инструменти, ще свирят смуут джаз и фюжън

"Блус вечер под звездите" с Камен Кацата блус бенд очаква на 9  август любителите на блус, джаз блуса, суинга и рокендрола. 

Авторска музика от албума Вliss в концерта "Симетрия" ще представят на 10 август музикантите от Perfekt Stranger. Групата е основана преди 20 години 1999 г. в Стара Загора. В състава й са Борис Тасков – вокал, Ангел Демирев – китара, Владислав Стойчев – клавиши, Емил Стойчев – барабани и Кънчо Андреев – бас. Музиката им е със съвременно рок звучене с прогресив и алтернатив нюанси. 

 

Actualno.com

Етикети: