Ученическа група Panic Station от Пловдив спечели „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 2015”

11634
Ученическа група Panic Station от Пловдив спечели  „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 2015”

Финалът на конкурса за най-добра училищна група „Голямо междучасие 2015”, премина с тричасов рок концерт в събота, пред паметника на Съветската армия в София

На сцената излязоха финалистите - Church of Destiny от София, Deadline от Ямбол, Windswept от Плевен, Panic Station от Пловдив, както и групите участници в конкурса от София - The Roost, Escape From Inferno, Beyond Faith, The Wild

Специално за концерта пристигна и сръбската банда HURLEUR. Най-добрата ученическа група на Сърбия е участник във фестивала „Bunt Rock Masters”, полуфиналист в „Belgrade demo Fest” и финалист в 49-тото издание на култовия рок-фестивал „Гитариада”.

Кулминацията беше обявяването на групата победител. Безапелационно, за най - добра ученическа група на България за 2015, D2 избраха Panic Station от Пловдив. Те спечелиха музикално оборудване по избор на стойност 2000лв.

Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов връчи голямата наградата на победителите Panic Station и им пожела още много успехи и винаги да следват мечтите си. Не пропусна да поздрави и всички млади музиканти за хъса и енергията.

Тази година имаше и още една награда за финалистите, тази на публиката, която е продуциране и запис на песен в професионално студио.

Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, връчи наградата на Windswept от Плевен. Тя поздрави участниците в „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 2015” и организаторите от D2. Кметът подчерта, че инициативата насърчава откриването и развитието на млади таланти в музиката.

Дичо: На фестивала в Шумен с Дидо ще изпеем най-яките парчета на D2

В продължение на цяла седмица Шумен се готви за Hello! Ficosota Festival, който ще се проведе на 12 юли, събота, от 16,00 часа на Шумен...

Водещ на концерта беше Дидо от D2, който през цялото време даваше кураж и надъхваше бандите.

Panic Station правят концертния си дебют като група през май, 2014г., а през септември издават първия си сингъл Revelations. Подготвят авторски репертоар от 12 парчета и пускат втори сингъл Amsterdam, като към него заснемат и видеоклип.

Песните им звучат в ефира на БГ Радио, Z Rock, Дарик радио, Радио 1 Рок и Радио Пловдив. Групата определя стила си като модерен мейнстрийм рок. Panic Station са в състав: Йоан Баков 17 г. – вокал и китара, Тодор Личев 17г. – бас китара, бек вокал, автор на песните, Иван Маринов 19г. – барабани и Георги Земярски 17г. – соло китара.

Националният музикален конкурс се организира от D2 с подкрепата на Министерство на младежта и спорта. Концертът в София се осъществи и със съдействието на Столична община.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com