X
 
 

Община Левски спечели конкурса "Най-зелена община" на "Екопак България"

800 0
Община Левски спечели конкурса "Най-зелена община" на "Екопак България"
Снимка: Екопак България
Община Левски е победител в тазгодишното издание на конкурса на „Екопак България“ АД „Най-зелена община“. Проектът, който получи приза за "Най-зелена малка община за 2018 г.", предвижда 5000 души от град Левски и село Обнова да бъдат информирани за значението на процеса на разделно събиране на отпадъци за опазването на околната среда.

За целта ще се организира „Зелено училище за малки и големи“, което да се посещава от гражданите, заедно с техните деца и внуци. "Баба, дядо, мама, татко и аз" ще бъдат обучавани по специална методика, за да получат необходимото екологично образование и да станат посланици на зеленото знание. Концепцията е базирана на въздействие върху когнитивните процеси и поведение в семейството.

Община Русе и Левски са победители в конкурса „Най-зелена община“ за 2018 г.

Приключи четвъртото издание на конкурса „Най-зелена община“ за 2018 г., организиран от „Екопак България“. В на...

Участниците в конкурса „Най-зелена община“ на „Екопак България“ АД се състезаваха в 3 категории – малка, средна и голяма община. Представените проекти бяха оценявани по критерии като креативност, иновативност, мащабност, добри практики и резултатност.

„Щастлива съм, че получаваме приза „Най-зелена община“ за 2018 г. в конкурса на „Екопак България“. С тази награда се увенчават нашите усилия да създадем у гражданите на общината съзнание, че от всички нас зависи опазването на околната среда и повишаването на качеството на живот. Проектът ни е фокусиран върху семейството, най-малката общност, защото вярваме, че примерът е заразителен и се надяваме преминалите през Зеленото училище да предадат зелената идея нататък“, заяви кметът на община Левски Любка Александрова. Тя допълни, че ако се мисли превантивно, има по-големи шансове да бъде спечелена в бъдеще битката с отпадъците. “Идеята е наученото да се мултиплицира сред хората, с които обучените общуват, да се предаде шафетата на разумното отношение към отпадъците, които всеки от нас генерира”, обясни г-жа Александрова.

Кампанията в общината ще приключи с всенародна игра "Сливи за смет", като на всички участници, предали по 25 кг разделно събрани отпадъци от опаковки, ще бъдат предоставени подаръчни ваучери за храна.

„Организираме конкурса „Най-зелена община“ сред общините, партньори на „Екопак България“ АД, за да насърчим активността и иновативносттапри провеждането на екологични политики на местно ниво. Вдъхновяващо беше за членовете на журито да видят, че проектът на община Левски се базира на научен подход и разчита на емоционалната връзка в общността за разпространение на информацията за ползата от разделно събиране на отпадъци от опаковки“, каза при връчването на чека за 10 000 лв. Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на „Екопак България“ АД.

200 деца премериха сили в традиционния турнир по бадминтон за купа "София"

200 деца от 1. до 7. клас се включиха в тринадесетото издание на ученическия турнир по бадминтон „Златното перце” за купа &...

Конкурсът „Най-зелена община“ се организира за четвърта година. За призовете се състезават общините, с които „Екопак България“ АД има сключени договори за управление на системите за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

През септември 2019 г. ще стартира новото издание на конкурса „Най-зелена община“. В него могат да кандидатстват всички общини – партньори на „Екопак България“.

Условията за участие в конкурса ще бъдат публикувани през септември тук.

Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Последно в Актуално