X
 
 

Ученици от тетевенските училища посетиха Образователния център ЕКОПАК България в София

2788 0
Ученици от тетевенските училища посетиха Образователния център ЕКОПАК България в София
Снимка: Община Тетевен
На 7-ми март ученици от училищата от община Тетевен посетиха Образователния център ЕКОПАК България в София. Това е първият интерактивен образователен център за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Той е част от комплекс, в който се намира най-модерната линия на ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ, специализирана в сортирането на отпадъци от опаковки от хартия, пластмаса и алуминий.

Младежите имаха възможността да се запознаят с ползите от разделното събиране и рециклиране, както и за значението на тази дейност за опазването на околната среда от заплахите на съвремието.

Също така разбраха как функционира системата за разделно събиране на отпадъците от опаковки и какви точно отпадъци от тях могат да изхвърлят в цветните контейнери за разделно събиране и какво се случва с тях след това. Учениците се запознаха с процесите на сортиране по вид, преди да отидат в заводите за рециклиране и с факти от „Историята на рециклирането“.

Посещението бе организирано от Община Тетевен, ЕКОПАК България и Петър Петров, отговарящ за разделното събиране на отпадъци от опаковки на територията на община Тетевен.

През 2019 г. Община Тетевен увеличи броят на населените места за разделно събиране на отпадъци, като допълнителни контейнери за разделно събиране вече има и в селата Гложене, Галата, Български извор, Глогово, Градежница.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Дневен хороскоп за 6 декември
Дневен хороскоп за 6 декември

Овен Този петък няма да ви е скучно. Пригответе се за приключения. Трудно ще ви е обаче да намерите съмишленици и ще трябва да геройствате сами. Телец Това...

Последно в Актуално