400 семейства не са получили помощи в Пазарджик заради променените правила

2048
400 семейства не са получили помощи в Пазарджик заради променените правила
Снимка: Thinkstock/ Guliver

От 1 февруари в областта са спрени помощите на деца на около 400 лица и семейства, съобщи за Радио „Фокус” - Пазарджик директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане в Пазарджик Димитър Попов.

„Не можем да кажем със сигурност какви са причините за спирането на надбавките, но те при всички положения са свързани с новите условия за получаването на такъв тип помощ. Реално тези граждани не са подали документи в срок, според графика, който сме обявили за подаване на нови заявления във връзка с промяна на обстоятелствата. За тях няма да има гратисен период и те не могат да възстановят помощите си на този етап“, коментира Попов.

Дете пострада при катастрофа в Пазарджик

8-годишно момиче е пострадало при пътен инцидент в центъра на града, съобщиха от ОД на МВР – Пазарджик. Инцидентът е станал снощ...

В момента тече вторият етап на подаване на заявления. Той ще приключи в края на месец февруари и вероятно от началото на март ще бъдат спрени надбавките на още семейства, но се надяваме те да бъдат по-малко“, каза още директорът на Регионалната социална дирекция в Пазарджик.

Според него причина за спирането на помощите може да не е само изпускането на срока за подаване на документи, а промяна в обстоятелствата, която изключва тези семейства от имащите право да получават детски надбавки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик