Глобени кметове в Пазарджишко заради непочистени речни корита

4341
Глобени кметове в Пазарджишко заради непочистени речни корита
Снимка: БГНЕС

На някои общини в Пазарджишко и им беше дадена отсрочка, за да приключат с мерките за недопускане на замърсявания в коритата на реките или за почистването, ако такива са допуснати. Срокът, който първоначелно беше наложен до края на месец март се оказа недостатъчен, предаде „Фокус“.  

Експертът в РИОСВ - Пазарджик Цветана Чочева, уточни, че проверките на екоинспекцията по поречията на реките са приключили. По предписания на РИОСВ, освен замърсявания с отпадъци, от речните легла и прилежащите им територии е отстранена също така и дървесна и храстова растителност за осигуряване на оптимална проводимост на речните корита.

Кметът на Пазарджик с апартамент и в София

Семейството на кмета на Пазарджик живее в два апартамента в София от по 100 квадрата и два гаража, като жилищата са обединени в едно. С...

Констатирани са нарушения на Закона за управление на отпадъците, които са довели до съставянето на актове и налагане на санкции, съобщи още Чочева, цитирана от „Фокус“.

"На кметовете на Звъничево, Огняново и Черногорово са съставени актове и наложени глоби в размер на 1400 лв. Акт за административно нарушение и наказателно постановление за глоба в размер на 3000 лв. са съставени на кмета на Пазарджик, както и акт за неизпълнено предписание за почистване от отпадъци на замърсени терени в леглата и прилежащи територии на Марица и Тополница, в землището на областния град. Предстои издаване на наказателно постановление за втория съставен акт“, уточни също експертът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик