Конкурс на тема "Защо ще остана в България?" в Плевен

2183
Конкурс на тема "Защо ще остана в България?" в Плевен
Снимка: actualno.com/Ангел Атанасов

Ученически конкурс за есе на тема "Защо ще остана в България?" обяви Сдружение "Артилерия – ген. Владимир Вазов" в Плевен. Поводът е отбелязването на 100-годишнината от героичните боеве на Девета пехотна плевенска дивизия край Дойран, съобщи председателят на Сдружението о.р. подп. Радослав Георгиев.

Конкурсът е за ученици от 8 до 12 клас. Освен в училищата в Плевенска област, той ще бъде популяризиран и в Шумен, Разград, Търговище, София, Ботевград, Кърджали, Пловдив и във Варна - градове, в които Сдружението има асоциирани клубове. Ще бъде обявен и в български училища зад граница, с които плевенските "артилеристи" работят отдавна.

Плевенчани тръгват на масова разходка в "Кайлъка" по повод Световния ден на ходенето

Стотици плевенчани ще се включат утре, 13 октомври, в масова разходка по алеите на парк "Кайлъка". Инициативата е по повод Световния де...

"Избрахме тази тема, защото преценихме, че така ще помогнем на повече млади българи да изберат родината си като място за живеене и реализация, вместо да емигрират в чужбина", поясни о.р. подп. Радослав Георгиев.

Писмените работи трябва да се представят на хартиен носител с данни за на автора – трите имена, училище и населено място, телефон и адрес за обратна връзка, e-mail. Готовите есета могат да бъдат изпратени на адреса на Сдружението – град Плевен, ул. „Данаил Попов” 6, вх. В, ап. 28, тел. 0884798918. В училищата, където са публикувани обяви за конкурса, има ангажирани преподаватели, които ще събират есетата от учениците.

Творбите трябва да са готови и предадени в срок до 7 декември 2018 г., те ще бъдат разгледани до 17 декември, а резултатите ще бъдат обявни до 20 декември. Журито ще е от трима преподаватели по български език и литература от три плевенски училища

Връчването на наградите ще бъде на 11 март 2019 г. – Празника на артилерията. За първо място наградата е 150 лв., второ – 100 лв., трето – 50 лв. и едно поощрение – 30 лв.

Спешно проверяват всички отточни шахти в Плевен

Спешна проверка на всички отточни шахти в Плевен и незабавно почистване на затлачените започва днес, съобщи пресцентърът на общинската ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com