Временно отстраненият кмет на Червен бряг: Атаките срещу мен са политически и икономически

5032
Временно отстраненият кмет на Червен бряг: Атаките срещу мен са политически и икономически
Снимка: actualno.com/Ангел Атанасов

„Причините за атаките срещу мен са политически и икономически. Политическите се определят от това, че тази година предстоят местни избори. В Червен бряг политическите сили, представени на национално ниво, са недоволни, че общината се управлява от екип, който не е обвързан по никакъв начин с тях. Икономическите причини са свързани с проектите които се изпълняват в общината. Те са по европейски и национални програми и със собствено финансиране и са общо за над 42 млн. лв. За нашите мащаби това е сериозен ресурс и явно апетитите към бъдещото управление на тези средства не са малки.“ Това заяви днес временно отстраненият от длъжността кмет на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов.

Той поясни, че в бъдеще ще говори пред медиите като частно лице и изявленията му по никакъв начин няма да ангажират Община Червен бряг или друга институция. На 8 април е издал заповед, с която определя за изпълняващ длъжността кмет своята заместничка по хуманитарните дейности Вергиния Братанова. За тази заповед е информирано ръководството на Общинския съвет в Червен бряг.

Не се притеснявам от никакви проверки – аз съм един от кметовете, които най-много са проверявани от различни институции. Притесняват ме обаче сроковете на проверките. Особено на проверката, която е дала повод за моето отстраняване. То беше направено с цел да не преча на разследването. Никой обаче не казва докога ще трае това разследване и кога ще ми бъде предявено обвинението по същество. Има постановление за привличането ми като обвиняем, но не са ми предявени фактите и доказателствата, които касаят евентуалното мое престъпление. Нито аз, нито моите адвокати сме се запознали с материалите по евентуалното бъдещо дело. Затова си позволявам чрез медиите да помоля органите които ме проверяват, ако обичат по-бързо да завършат проверката. Ако ще ми се повдига обвинение, прокуратурата да го направи“, допълни инж. Вълов.

Той коментира цитирания в постановлението на прокуратурата чл. 282 от НК, по който е привлечен като обвиняем:

Този член е публикуван в Държавен вестник бр. 28 от 1982 г. Излиза, че тогава тоталитарният режим у нас е имал демократичен Наказателен кодекс. Не съм привлечен като обвиняем затова, че съм искал лично да се облагодетелствам. Според постановлението, като съм отменил процедурата по възлагане на обществената поръчка за приготвяне и доставяне на храна „топъл обяд“ в Червен бряг и Койнаре, аз съм целял да причиня другиму вреда – на „Мастър-Пик“ ЕАД – София. Поръчката, която съм прекратил, е от май 2017 г. Тази фирма, която според постановлението съм лишил от възможността да сключи договор по обществената поръчка и да направи печалба, не си е потърсила правата вече две години. Не е завела иск да оспори прекратяването на поръчката. Не е завела иск, че Общината й е нанесла имуществени или неимуществени щети.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛЕВЕН:

Крум и Виктория - плевенски деца, олимпийци на световно ниво по природни науки

Доброволци с нова акция за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“ - чистиха и боядисваха клетки, смениха стари табели с нови

Плевен посреща Великден с разнообразна програма

Д-р Валентин Христов приветства участниците в Републиканския турнир по стрелба за служители на МВР „Величко Величков“

След скандал: Момиче намушка жена в Плевенско

Кметът на Плевен и четвъртокласници от ОУ „Св. Климент Охридски” се включиха в „Походът на книгите“

Кметът на Плевен обявява 2 и 15 май за неучебни дни

Започна кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“ в Плевен

Християн, първото бебе на Плевен за 2024-а година и семейството му гостуваха на кмета д-р Валентин Христов

Керхер център отвори врати в Плевен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен