X
 
 

90 машини ще почистват Пловдив през предстоящата зима

689 0
90 машини ще почистват Пловдив през предстоящата зима
Снимка: Actualno.com / Община Пловдив
90 машини ще се грижат за зимното поддържане и почистване на Пловдив. Всички те са в изправност, констатира комисията с председател заместник-кметът на общината по обществен ред Йордан Ставрев след извършения тази сутрин технически преглед в базите на ОП „Чистота“ и фирмата подизпълнител КМД.

Общо 55 снегорина, 28 разпръсквача на сол и 7 челни товарача са част от зимното дежурство, което започва от днес. За поддържането на пешеходните зони, тротоари и велоалеи ще се използват закупените през последните години малогабаритни мултифункционални машини, а при необходимост – и 7-те роторни снегорина, с които разполага общинското предприятие.

През тази година не са доставяни нови химикали срещу обледеняване, тъй като миналата зима беше сравнително мека и са останаха около 3600 тона сол и 60 тона калциев дихлорид. „Така за осма поредна зима по улиците няма да се хвърля пясък“, обясни изпълняващият длъжността директор на ОП „Чистота“ Николай Георгиев.

За първи път миналата година всички разпръсквачи бяха оборудвани с резервоари. Те се пълнят с разтвор от вода и калциев дихлорид, който действа и при температури до минус 20 градуса. Нововъведението се оказа много ефективно и тази зима ще се прилага отново.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално