X
 
 

Акция: Багери в пловдивската Арман махала

891 0
Акция: Багери в пловдивската Арман махала
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Акция на общината в половдивската Арман махала. Багери премахват незаконни постройки. Причината е, че на тяхно място започва изграждането на нов булевард и Северният вход на Пловдив трябва да бъде разчистен. Преди две години там бяха съборени около 20 незаконни постройки.

Предвидени за премахване са 4 постройки за днес. За тях има заповеди за събаряне от поне 3 години, а за една от къщите - от 4г. Минали са през всички инстанции за съгласуване и обжалване. Общината е спечелила делата, заяви Петър Фурнаджиев от община Пловдив.

Европейски съд спря временно събарянето на къщи в Арман махала в Пловдив

Спрете временно събарянето на къщи в ромската Арман махала в Пловдив. Такъв факс е изпратен от Европейския съд по правата на човека в С...

По информация на НОВА тв в една от предвидените за събаряне къщи се е затворило 6-членно семейство, което отказва да напусне постройката. В семейството има бебе на два месеца, а навън е студено. Преди няколко месеца те обещали, че сами ще премахнат масивната постройка и отказали да бъдат настанени в общинско жилище, защото им било твърде малко. След намеса на полицията, семейството било принудено да събере багажа си и до час да се изнесе от сградата. Стана ясно и че фамилията има и друг имот навътре в махалата, предава БНТ.

"Тук се предвижда да се построи качване към надлеза за Карловско шосе, за да се оправи комуникацията в севернатачаст на града", обясни експертът на общината.

Предвижда се да бъдат премахнати и други, по-малки постройки в района.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...