Д-р Невен Енчев отличен с най-високата титла на Йерусалимската патриаршия

10502
Д-р Невен Енчев отличен с най-високата титла на Йерусалимската патриаршия

Досега престижното отличие е връчвано на държавни глави и личности с изключителен обществен принос. Здравният мениджър е първият български спомоществовател, признат за своята благотворителност

Негово Светейшество Теофилос Трети ръкоположи българския здравен мениджър и председател на фондации д-р Невен Енчев за "Пазител на стените на Йерусалим". Д-р Енчев получи високата титла на Йерусалимската патриаршия за изключителен принос в сферата на благотворителността, спомоществователството и каузата за толерантност на тържестевена церемония в деня на националния празник на България 3 март.

Д-р Невен Енчев - единственият пловдивчанин, отличен за подкрепата му към пострадалите при бедствието в Мизия

Пловдивски лекар бе отличен за големия му принос и участие в хуманитарната кампания в подкрепа на пострадалите при наводнението в Мизия...

Досега високото отличие  е било връчвано на държавни глави и личности със значими заслуги в обществения сектор. Пловдивският лекар е третият българин след ген. Симеон Симеонов, началник на отбраната на БА през 2009-2014 и бившия премиер Пламен Орешарски, удостоен с титлата. Д-р Енчев получи отличието и по повод 1500 години от създаването на Йерусалимската патриаршия. Тържественият акт бе извършен лично от Патриарха на Йерусалим Теофилос Трети. Здравният мениджър получи отличието с диплом за принос в благотворителността и сребърна икона на Божията майка.

Д-р Невен Енчев благодари на Негово светейшество Теофилос Трети за признанието и му подари изключително позлатено копие на маската на тракийския цар Терес, както и сиела с тракийски сцени.

След церемонията, в последвалия разговор Патриархът на Йерусалим и д-р Невен Енчев са обсъдили проблемите на вярата и достигането й като християнски ценности до младите хора в България. Двамата са разговаряли за това какви действия и инициативи да бъдат предприети в посока на каузата ценностите на християнството да станат част от ценностната система на младите хора. Негово Светейшество не е скрил факта, че е дълбоко възхитен от благотворителните активности на пловдивския лекар, свързани с поредица кампании.

Мениджърът на групата здравни заведения "Медлайн", председател на фондация "Качество на живот" и на Израелско-Българския институт се включи изключително активно в подпомагането на пострадалите от наводненията в Мизия в кампанита "Топло сърце", за което получи благодарствен диплом и признателността на жителите на Мизия и Крушовица. Организира поредица от инициативи за борба с демографската криза и подпомагането на деца и родителите, поде кампанията "Топъл обяд"  в помощ на нуждаещи се хора и спомоществователство за социални домове и хора с увреждания, стартира поредица от инициативи, особено сред младите хора, за утвърждаването на Пловдив и като столица на толерантността. 

Д-р Невен Енчев ще получи благодарствен диплом за съпричастността си към пострадалите в Мизия

Благодарствената церемония по повод хуманитарна акция „Топло сърце“, част от кампанията „Направи добро“ в помощ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com