Деца в първи клас преминаха на дистанционно обучение, заради учители с COVID-19

2562
Деца в първи клас преминаха на дистанционно обучение, заради учители с COVID-19
Снимка: iStock

Нова положителна проба сред учителите в ОУ "Св. Климент Охридски" в село Скутаре, Пловдивска област. В момента от там с COVID-19 са диагностицирани общо 4-ма преподаватели. Чакат се резултатите на още 11 техни колеги от училището.

Поради заразените учители за пръв път деца в първи клас преминават на обучение в електронна среда. За това съобщиха от РЗИ - Пловдив, които от вчера са издали предписания.

Ще провали ли коронавирусът зимния туристически сезон у нас?

Ранните записвания за този зимен сезон в България са едва около 15% от миналогодишните по това време. Това съобщава “24 часа&rdqu...

Като контактни на положителни учители под карантина са само учениците от първи клас – 16 деца, 4 клас – 12 деца. От днес се карантинира и 2 клас – 16 деца. Останалите ученици не са поставени под карантина, но всички учат дистанционно.

Притеснителна е и другата статистика за областта - 11 медици от Пловдивско са диагностицирани с COVID-19 - 7 лекари, две медицински сестри, санитар и рехабилитатор, съобщиха от областния кризисен щаб. Те са от различни лечебни заведения, уточняват от областта. Всички са на домашно лечение.

Четирима пациенти с COVID-19 са починали в областта през последното денонощие. Трима от тях са пловдивчани: 65-годишен с хронично бъбречно и сърдечно заболяване, мъж на 70 г. със сърдечно и хронично бъбречно заболяване, и 75-годишна жена със сърдечно заболяване. Починал е и мъж на 78 г. от Асеновград, без придружаващи заболявания.

Новите случаи на коронавирус са общо 40, като с тях общият брой за Пловдив и областта е 1845. Оздравелите за последното денонощие са 26. Под карантина са 408 лица, а на домашно лечение са 320 души. През последното денонощие са приети в болница 7 души - мъж на 43 г. от община Садово, както и четири жени на възраст от 60 до 75 г., и двама мъже на 69 г. и 48 г. от Пловдив. Всички са в задоволително състояние. Към днешна дата общият брой на хоспитализираните е 123, от тях 94 са с потвърдена диагноза на коронавирус.

Австрийският канцлер Себастиан Курц не е заразен с коронавирус

Австрийският канцлер Себастиан Курц и членовете на неговия кабинет не са заразени с коронавирус и са с отрицателен тест, съобщава ТАСС,...

На интензивно лечение са петима души. Свободните легла за лечение на коронавирус са 112, а за интензивно - 29, уточни областният управител и председател на Кризисния щаб Дани Каназирева.

Общо случаите по общини са: Пловдив – 1245, Карлово – 71, Кричим – 34, Хисаря – 21, Родопи – 99, Стамболийски – 32, Калояново – 16, Перущица – 26, Раковски – 17, Марица - 53, Асеновград – 107, Брезово – 2, Куклен – 17, Садово – 25, Първомай – 12, Съединение – 23, Сопот – 11, Лъки – 34, съобщават от РЗИ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Пожарната на крак заради изтичане на газ в Пловдив

Криели дрогата в тайници покрай Марица: Задържаха трима дилъри в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com