Феновете на Ботев скърбят за Тоско Бозаджийски: Ултрасите не умират, те живеят вечно!

14790
Феновете на Ботев скърбят за Тоско Бозаджийски: Ултрасите не умират, те живеят вечно!
Снимка: Bultras.com

Феновете на Ботев потънаха в скръб след смъртта на привърженика на клуба Тоско Бозаджийски в Солун. Той бе блъснат от кола в центъра на гръцкия град след нападение на ултраси на ПАОК в неделя. При атаката пострадаха и още двама фенове на най-стария футболен клуб у нас.

"Жълто-черното семейство загуби свой голям брат. След инцидент в съседна Гърция, нашият скъп приятел Тоско Бозаджийски напусна този свят. Ултрасите не умират, те живеят вечно", пише bultras.com. "Завинаги отдаден на жълто-черната идея! ЗАВИНАГИ един от нас! ЗАВИНАГИ....", написа пък официалната страница Bultras във Фейсбук вчера.

„Отиде си Тоско - човекът, който отдаде целия си съзнателен живот на любимия Ботев! Човекът, който беше в основата на абсолютно всички инициативи, свързани с жълто-черната идея. Той беше навсякъде - от момчето, което обикаляше с кутията за дарения на концерта Свободен Ботев, до юриста, който стана председател на Клуба на привържениците на Ботев Пловдив. Тоско беше организатор на различните футболни турнири за фенове, раздаваше подаръци в детски градини и училища, бе автор на идеята за детската бултра коледа и седмицата на шампионите от 1967г., уреждаше всички онези незабравими екскурзии за гостуванията на Ботев, не спеше по цели нощи докато подготвяше поредната уникална хореография, а междувременно измисляше нови артикули за фен-магазина. Тоско бе в основата и на Кауза Колежа. Не пропускаше мач на Ботев и присъстваше на всяко мероприятие за почитането на паметта на нашите легенди, напуснали ни през годините. Но сега се пресели при тях.

Изминахме заедно хиляди километри, бяхме рамо до рамо по стадионите и на улицата, в радост и мъка. Ние никога няма да забравим човека, който не изневери на приятелите си, принципите си и на Ботев! Той беше въплъщение на ботевисткия дух в най-чистата му форма!

Довиждане Тосе - ще се видим скоро! Твоите братя от Centrum crew“, пише на официалния сайт на привържениците bultras.com. Съболезнования изказаха и фенклубовете на различни български отбори. От гръцкия Арис пък поискаха полицията да вземе кардинални мерки срещу извършителите на това ужасно деяние. Оттам също така са се ангажирали да поемат разноските по транспортирането на тялото на загиналият българин до Пловдив.

Има арестувани във връзка със смъртта на българския футболен фен в Солун

Полицията в северния гръцки пристанищен град Солун арестува трима заподозрени във връзка със смъртта на 28-годишен българин вследствие ...

Снощи около 1000 привърженици на Ботев се събраха край клубния стадион, за да почетат паметта на  своя приятел. Един от най-дейните фенове бе почетен като истински бултрас с факли и песен. Бултрасите запазиха и минута мълчание в памет на своя събрат.

Днес стана ясно, че опелото на нелепо загиналия почитател на Ботев ще се състои утре, 8 януари, от 13 часа в храм "Свето Преображение Господне" в район „Тракия“.

Същевременно продължава разследването за убийството на 28-годишния българин от утраси на ПАОК. Двама от феновете на „черно-белите“ от Солун са с доказано участие в побоя над българите.Те са в ареста и вече получиха обвинения за общо 11 престъпления – от хулиганство до организирано нападение над невъоръжени лица. По непотвърдена официално информация, единият от тях е син на полицейски началник и то от отдела за борба със спортното хулиганство. Имената на задържаните, обаче, се пазят в строга тайна, тъй като властите се страхуват, че техни роднини могат да бъдат нападнати за отмъщение. Към момента е изяснено, че българите по никакъв начин не са провокирали феновете на ПАОК, като това личало добре и от охранителните камери в района на престъплението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com