ГЕРБ представи кандидатите си за местните избори в Пловдив (СНИМКИ)

8673
ГЕРБ представи кандидатите си за местните избори в Пловдив (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

ГЕРБ представи днес официално кандидата си за кмет на Пловдив Здравко Димитров, номинираните за районни кметове, както и листата за общински съветници. Кандидатите бяха представени в откритата наскоро изцяло новата галерия „2019“ на улица „Гладстон“ в центъра на града.

„Пловдив се движи във възходяща линия. Свършиха се много неща, но и много предстоят. Нашият екип сме сигурни, че ще доведем започнатите проекти и тези, които предстоят, до сполучлив край. Ще предложим на пловдивчани открито управление, което да е обърнато към проблемите на гражданите. Време е да кажем какво е свършено, без отрицание да гледаме напред”, заяви преди да изброи приоритетите от програмата си Здравко Димитров. Той бе категоричен, че никой не може да отрече направеното през последните 8 години като изтъкна Малката Базилика, Голямата базилика, Централния площад, „Одеона“, залата, в която днес стартира кампанията си ГЕРБ.

Кандидатът за кмет изброи накратко основните акценти, които са заложени в програмата му за управление. Сред тях са справянето с транспортните проблеми и тези с паркирането, завършването на булевард „Северен“, реализиране на връзката „Модър-Царевец”, кръстовища на две нива на Водната палата, Сточна гара и Аграрния университет. Сред приоритетите се отличи и идеята за преразглеждане на данъка за моторни превозни средства, тъй като по думите на кандидат-кмета много транспортни фирми и граждани регистрират автомобилите си в други общини заради по-ниския данък там.

От ГЕРБ предвиждат също така изграждането на нови две училища, както и на 12 нови ясли и детски градини – по две във всеки район на града. Здравко Димитров не пропусна да отбележи и възраждането на Стария град, реализирането на проектите за Небет тепе, Източната порта и Дондуковата градина. Предвижда се и поетапна реконструкция на стадион „Пловдив“, с която огромното спортно съоръжение да бъде върнато към живот.

Здравко Димитров посочи още големия воден проект, с който градът трябва да получава чиста вода от каскада „Въча“. Той се обяви и за присъединяването на общините „Родопи“ и „Марица“ или поне на части от тях към града, който се задъхва в сегашните си граници. В програмата на ГЕРБ е заложено и изграждането на общински педиатричен център, както и създаването на общински хоспис за тежкоболни хора. Здравко Димитров отново потвърди и ангажимента си да отвори работеща приемна на кмета и да провежда обществено обсъждане за всеки по-важен проект както с гражданите, така и със съответните гилдии.

В галерия „2019“ бяха представени и шестимата кандидати за районни кметове. Това са досегашните Димитър Колев за „Западен“, Георги Стаменов за „Централен“ и Костадин Димитров за „Тракия“, както и новите кандидати – Иван Стоянов за „Източен“, Стоян Алексиев за „Северен“ и Костадин Язов за „Южен“.

„Всички заедно работим Пловдив да стане най-добрият град за живеене.”, каза на финала на представянето Здравко Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри обновени детски градини (СНИМКИ)

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com