Има и втори виновен за блъснатото момиче в Пловдив

15020
Има и втори виновен за блъснатото момиче в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Има и втори виновен за блъснатото на автобусна спирка в Пловдив момиче, предаде кореспондентът на БГНЕС в града

15-годишнaта Катерина Матеева пострада тежко в Пловдив през май, когато "Нисан", управляван от гръцкия студент Христос Боскос, се заби с висока скорост в автобусна спирка.

Състоянието на блъснатото момиче в Пловдив е стабилно

В сравнително стабилно състояние е 15-годишната Катерина Матеева, която бе блъсната на автобусна спирка в Пловдив. Това съобщиха за аге...

Пострадалата е с тежки фрактури на двата крака и вече е в етап на рехабилитация, а Районна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение срещу Боскос, но и срещу втори водач, намесен в инцидента. Ако гъркът е преминал на червен светофар, то в този момент пък вторият водач- пловдивчанинът Васил К. е направил ляв завой с мерцедеса си на жълт сигнал, нарушавайки четири от правилата за движение. Нисанът връхлита автобусната спирка, където е момичето, след удар с другия автомобил.

За участието на втория автомобил в катастрофата се заговори веднага след нея, но автотехническата експертиза вече доказа със сигурност, че фаталният сблъсък се дължи и на него.

Действията на двамата водачи са довели до причиняването на средна телесна повреда на деветокласничката от Езикова гимназия " Иван Вазов". Законът предвижда лишаване от свобода до три години или пробация за това престъпление. Предстои да се конкретизира повдигнатото обвинение на гръцкия студент и разследването да се финализира.

Междувременно в. "Марица" информира, че След като изкара няколко седмици в "Св. Каридат", сега Катерина е на рехабилитация в УМБАЛ "Св. Георги". Родителите имали няколко варианта за физиотерапия, но избрали университетската болница. Неотлъчно до Кари е майка, която помага да се придвижва с количка от болничната стая до залата за терапия.

Тежко е състоянието на момичето, пострадало при катастрофата в Пловдив

Тежко остава състоянието на 16-годишното момиче, което бе ранено вчера на автобусна спирка в Пловдив. Лек автомобил връхлетя върху чака...

Въпреки че 19 май бе последният учебен за тийнейджърката, прегазена от гръцкия студент по фармация Боскос Анастасиос, училищното ръководство преценило, че момичето има достатъчно оценки по всички предмети, правило е класни работи и няма пречка да не приключи годината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com