Японска фирма закупи 180 декара в Тракия икономическа зона

16954
Японска фирма закупи 180 декара в Тракия икономическа зона
Снимка: Getty Images / Guliver

Италианският „Ферети Холдинг“ и българският „Сиенит Холдинг“  подписаха споразумение за продажба с японската фирма SMC Industrial Automation на 180 000 кв.м. терен  в индустриална зона Марица, Пловдив. Това съобщава в бюлетина си Сдружението на италианските предприемачи Конфиндустрия  България /Confindustria Bulgaria/.

Сделката е осъществена от дъщерните фирми в страната - „Сифер“ и SMC Industrial Automation Bulgaria, и от юридическата  кантора „Респект консулт“,  член на Конфиндустрия  България.

Чужди компании могат да изгубят бизнеса си у нас заради промени в закона

Изменения в закона могат да лишат големи чуждестранни компании с капитал от над 1,5 млрд.лв. от бизнеса им у нас. За това сигнализирах...

Терените, собственост на италианската група, включват площ от 700 000 кв.м с високо ниво на инфраструктура в резултат на осъществените през последните две години инвестиции.

Японското дружество SMC Industrial Automation, което е водещ световен доставчик на пневматика, планира реализирането на високотехнологично производство, увеличавайки атрактивността на зоната, в която са ситуирани фирми, като Liebherr, Schneider Electric, Socotab, Mercedes, Linde, Jumbo и Fresh Logic. Индустриална зона „Марица“ е част от „Тракия икономическа зона“ – един от най-важните проекти на България, в който до момента са реализирани инвестиции за над 1 милиард евро.

SMC е световен лидер на пазара в индустриалната автоматизация с пневматични и електрически системи с фабрики в 28 страни. Произвежда основно Hi-Tech пневматични системи за контрол с широко приложение. За японската компания работят 1360 опитни инженери, като техническите центрове на фирмата са разположени в Япония, Китай, САЩ и Европа. През 2011 г. списание „Форбс“ класира SMC на 49-то място сред ТОП 100 на най-иновативните компании в света.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com