Жители на Сопот отново блокират Подбалканския път

4592
Жители на Сопот отново блокират Подбалканския път
Снимка: БГНЕС

Жителите на Сопот ще блокират Подбалканския път, в района над общината, в знак на протест заради протакането на отпускане на безлихвен заем. Това каза за „Фокус” – Манол Атанасов, председател на Инициативния комитет на стачкуващите. Утре изтичат двете седмици отсрочката, които съдия-изпълнителят даде на общината, преди да проведе търг за имуществото на общината поради неразплатени задължения на консорциума, построил Пречиствателната станция в града. „Въпреки нашето настояване за тези две седмици Министерството на финансите не съумя да свърши работата и да ни предостави този безлихвен заем”, каза Атанасов.

Хората от Инициативния комитет са възмутени и дълбоко огорчени от мудността и безхаберието на държавната администрация, тъй като лично са ходили до министерството. От разговорите с отговорните лица са останали с убеждението, че няма противодействие по принцип срещу заема. Затова сега изразяват недоволството си и желанието този заем да бъде решен и да се сложи край на тази сага, каза Атанасов.

Сопот на бунт, канят се да спират съдебен изпълнител с черешово топче*

Милиони левове дълг са поставили на колене Община Сопот. Заради това хората в града са готови да правят жива верига и да блокират Подба...

„Всичко е въпрос на добра организация, бързо действие и отзивчивост от страна на тези, които би трябвало да подготвят по същество този процес и документи”, смятат протестиращите.

Блокадата на главния Подбалкански път е предвидена за 12 часа на обяд. „Сред жителите на Сопот цари революционно настроение, ще се действа решително и умно”, каза Атанасов. Те са уведомили както общината, така и полицията за своите действия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com