Казанджии протестираха в Пловдив в защита на варенето на ракия

3041
Казанджии протестираха в Пловдив в защита на варенето на ракия

Около 30 собственици на казани за варене на ракия се събраха пред общината в Пловдив на протест, срещу въвеждането на новия Закон за акцизите и данъчните складове (ЗАДС), предаде "Фокус".

Сред тях има представители на пловдивските села, както и жители на Батак, Асеновград и Раковски. Хората носят лозунги, на които пише: "Не на промените за варенето на домашна ракия”, „Народе български, защо ще търпиш своеволието на нашите избраници – измамници?”, „Ето я поредната гавра с нашите традиции”, „Ревизоро, вън от парламента!”, „Не на поръчковите закони” и други.

Каракачанов защити "ракиената предателка" Карастоянова

Групата на ВМРО няма да подкрепи предложението за изключване на народния представител Полина Карастоянова от ПГ на ПФ. Това съобщи лиде...

Собствениците на казани твърдят, че тези промени обслужват лобистки интереси и по-точно големи винпроми, а искат да смачкат малките фирми. Протестиращите наблягат на факта, че те са в услуга на населението, а не са производители на алкохол.

По този начин се опитва да се спре българската традиция да се вари домашна ракия, смятат протестиращите. Според тях намаляването на периода за варене на ракия на 6 месеца ще принуди много от тях да работят нелегално и ако досега те са внасяли акциз в държавната хазна, то оттук нататък се лансира сивият сектор. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com