Кметът на ГЕРБ в пловдивския квартал "Тракия" може да бъде свален заради съмнителен вот

2312
Кметът на ГЕРБ в пловдивския квартал "Тракия" може да бъде свален заради съмнителен вот
Снимка: Actualno.com

Изборът на кмет за най-големия пловдивски квартал "Тракия" вече официално е под въпрос.

Само 93 гласа бе разликата между двамата кандидати за районен кмет в най- големия пловдивски квартал "Тракия" на балотажа на последните местни избори, предаде БГНЕС. За втори мандат беше избран кандидатът на ГЕРБ Костадин Димитров.

БСП София иска преброителят да помага за касиране на местните избори в София

БСП ще поиска проф. Михаил Константинов да бъде разпитан като свидетел по делото за касиране на изборите в София. Това заяви лидерът на...

Днес (8 април) става ясно, че жалбата на Патриотичен фронт, който излъчи другия кандидат - Костадин Гаров, е счетена за основателна от прокуратурата, която препоръчва връщане на делото на първа инстанция в Административния съд в Пловдив. Според жалбата 85 гласа са вписани под черта без подписите на председателите и секретарите на секционни избирателни комисии. Справка на ЦИК пък, изпратена до Върховния административен съд, показва, че 18 души в района са гласували в нарушение на изборния кодекс. По този начин изборът е поставен под основателно съмнение.

По време на изслушването във ВАС Патриотите са посочили още нещо - всички протоколи за районен кмет са с еднакви фабрични номера, което дава възможност при липса на първата страница комисията на практика да не знае кой протокол всъщност подписва. Буди недоумение и начинът, по който Общинската избирателна комисия е определила общия брой избиратели в избирателния списък - те са завишени с 2 175 души. Очаква се решение до 30 дни.

Припомняме, че на последните местни избори имаше куп фрапиращи нарушения. В Одесос, Варна, за Движение 21 имаше 21 гласували. 7 от тези хора са гласували с преференция, но в крайна сметка на Движение 21 се отчетоха само 7 гласа от тази секция. В кв. "Лозенец" в София 33-ма души са гласували за листата на БСП, също толкова - за червения кандидат за районен кмет, но за кандидата на БСП София за столицата Михаил Мирчев няма нито един глас. А протоколът в "Нови Искър" е потресаващ - има поправки срещу всички партии, като специално за ГЕРБ са събрани 61+73 = 134, като първоначално 73 гласа са задраскани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив