Кметът на Стамболийски представи зелено виждане за развитието на града

1355
Кметът на Стамболийски представи зелено виждане за развитието на града
Снимка: община Стамболийски

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев представи виждането си за развитието на общината. Ето какво написа той в социалната мрежа Фейсбук:

Кметът на Стамболийски повежда граждански протест срещу силната музика

Жители на село Йоаким Груево се оплакаха в Община Стамболийски от силната музика, която постоянно се чува от местния ресторант „В...

"Започваме седмицата в зелено! В тази зелена папка има всичко не за една година, а за още поне 10 години успешно развитие на цялата община! Обещах три неща: Зеленина, Чистота, Светлина! Изпълних ги! До края на мандата слоганът „Нека бъде светлина!“ ще е вече остарял. Защо? Осигурихме за град Стамболийски ✅550 000 лева за LED осветление! Очаквам да спечелим проект за LED осветление от Норвежкия фонд. Ако спечелим проект, осигурените средства ще пренасочим за инфраструктура! Всички детски градини, ОБЦРД и ЦНСТ ще минат на смесено отопление с водород. Така ще имаме икономии с 40% на сметките за отопление – инвестираме ✅840 000 лева във водородни инсталации. ✅210 000 лева за ремонт на сградата на бившето фото, до екопарка. Ще я превърнем в работилници за децата, за да се докоснат до различни занаяти. Тук също играем по проект и чакам одобрение. При спечелен проект сумата ще бъде пренасочена за инфраструктура. Направихме ремонт на читалището, но вътре е необходим основен ремонт на салона със смяна на столовете и ремонт на всички помещения, фоайета и библиотеката. Нещо, което не е правено от много, много години. Ние ще го направим, като осигурим ✅1 100 000 лева! В Стамболийски имаме три центъра. Отделяме ✅200 000 лева за проектиране на центъра пред Общината и цялата зона от читалището до подлеза да стане пешеходна. Имаме център с паметника на Левски. Там ще проектираме също пешеходна зона с водни атракции от Универмага до магазина на братя Неделеви, като този център ще придобие съвсем нова визия. ✅230 000 лева са осигурени за така очакваното голф игрище в парка до лятното кино. ✅100 000 лева отделяме за изграждане на две обществени тоалетни (всяка с по три помещения - общо шест, ще имаме две мъжки, две дамски тоалетни и две за инвалиди) и прекарването на вода и канализация за тях. Градът се нуждае от паркоместа, нови тротоари, асфалтиране, ремонти – ✅600 000 лева. Изграждаме и компостираща инсталация, за която ще самофинансираме проекта с ✅300 000 лева. Още над ✅1 500 000 лева собствени приходи ще бъдат разпределени в строителни обекти по селата и града! Започваме оформяне на алеите и в гробищния парк. Близо ✅5 000 000 лева ще инвестираме в град Стамболийски. Близо ✅5 000 000 лева влизат и по селата. С ✅10 000 000 лева чрез различни финансови инструменти определяме нашия план за устойчивост и развитие на община Стамболийски! Към тези средства, като добавим и европейски и други проекти, решаваме бъдещето на общината! Близо ✅10 000 000 лева! До края на този мандат! Изключително необходими за развитие на цялата община не само сега и за момента, а и за много години напред! И най-важното: Успеем ли да изградим фотоволтаичния парк със завода за водород, да създадем наша водородна долина, ще оставим на поколения след нас една енергийно независима община! Но нека да оставя като изненади и други неща в папката. Те са за следващия мандат!

И накрая се обръщам към всички мои съграждани. Доверието е като душата - не се завръща, ако напусне тялото! Доверието Вие ми го дадохте и то е вече седем години вътре във Вас, за което благодаря!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com