Мащабна инвестиция: Изграждат завод за 10 милиона евро в Ново село

12073
Мащабна инвестиция: Изграждат завод за 10 милиона евро в Ново село
Снимка: Община Стамболийски

Фирма обяви намерението си да изгради модерен завод за бетонови изделия в Ново село. Инвестицията е за 10 милиона евро и ще осигури работа на 50 души. Това съобщи на профила си във Facebook кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев след среща с Иван Георгиев, управител на Персенк Инвест и инж. Бакърджиев и адв. Георгиева от екипа му.

От страна на Общината в разговорите са участвали гл. арх. Михаела Йончева-Райчинова, гл. инж. Костадин Аврамов и юристът Мая Петкова. Намеренията на инвеститорите е да изградят завод на терен, който не е земеделска земя и не попада в Натура 2000. "Веднага искам да кажа, че не става дума за опасно за екологията производство. Напротив, говорим за производство на изделия от земновлажен бетон, при което не се генерират никакви опасни отпадъци", уверява Мараджиев.

Георги Мараджиев със сериозна подкрепа за спорта в община Стамболийски

"Когато говорим за развитие на спорта в община Стамболийски, трябва да имаме предвид, че за това са важни не само спортните площадки, ...

Новото предприятие ще даде възможност за работа за 50 души, които ще са от общината и ще работят на терен и още 150 души, които косвено ще работят с фирмата. Желанието на инвеститорите е да пуснат пробно завода през март-април догодина и през май вече да са на пазара.

"Запознах се с идейния проект и мога да ви уверя, че става дума наистина за много съвременен завод с най-висок клас машини и технология. На територията на страната има само още два такива завода – във Варна и в Елин Пелин. Инвеститорите са огледали места за изграждането на завода и в други общини, но са избрали нашата, заради близостта до жп-линия и магистрала и заради географското разположение, което е буквално в центъра на България. За сериозните намерения на инвеститорите говори и това, че са кандидатствали за европейско финансиране на завода, но тъй като в момента не могат да получат такова, са намерили по друг начин средствата. От нас като общинска администрация поискаха да им съдействаме за по-бързо издаване на необходимите документи, за което аз обещах пълна подкрепа. Не на последно място, когато се изгради този завод, фирмата ще бъде регистрирана в нашата община и ще плаща тук данъци, 30 камиона са 130 000 лева приход в общинската хазна", съобщава още кметът на Стамболийски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com