X
 
 

Пловдив стана Европейска столица на културата

8337 6
Пловдив стана Европейска столица на културата
Снимка: Европейска столица на културата 2019
Днес, 12 януари, точно в 19:00 часа стартира спектакълът "Ние сме всички цветове", с който официално ще се открие Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

ПЪЛЕН ЗАПИС ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА!

Шоуто стана възможно благодарение на артистичния директор и основател на "Phase7" Свен Сьорен Байер, чиято цел е да предостави на зрителите незабравимо преживяване. Сцената имаше капацитет да побере едновременно 1500 участници и да предостави на всички зрители добра видимост към зрелищния спектакъл. Пространството на двата булеварда – "Цар Борис III Обединител" и "Мария Луиза", се превърна в място за празненство.

Посланията на Европейската столица на културата за тази година са "Разнообразие" и "Ние сме всички цветове", като те са обединени под мотото "Заедно". В шоуто ще се включиха Теодосий Спасов, Валя Балканска и Шилер.

В частта "Ние сме всички цветове" участваха над 200 кукери от целия регион, които поставиха началото на годината и да изгонят злото. Емблематичният ансамбъл "Тракия" имаше необичайна роля – на членовете му беше поверена нова хореография в стил съвременен танц. Режисьорът Христо Намлиев подготви сегмент, в който 200 хористи от формациите на града бяха дирижирани от Диан Чобанов. С тях бяха и 20 гайдари от Българска национална гайдарска асоциация. Изпълнители от АМТИИ изненадаха публиката с лазерни арфи.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Бахти соросоидното, джендърско сборище!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Пловдив - европейска столица на ЦИГАНСКАТА "култура" на БКП-ГЕРБ с Обединената ПАПЛАЧ! На другарите Яшар Живков - Тато и Пънчо Кубъдъднъ - Бато-авджията!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Това, което наблюдавам днес, сътворено не в истинския Пловдив, а в Пловдив на тъпите гербаджии, е брутален, нагъл, крещящ кич, парадиращ единствено с войнстващо бездарие. Ако това е „нашата културна гордост“, това не е Пловдив, а просташкия кич на ГЕРБ – Тотев и компания.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Явно ти си мечтаеш в чугунената си глава, отново да има манифестации и лозунги "Слава на БКП"
  : 2 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Не ми допадна шоуто. Имах чувството, че ме въвличат в страшна приказка (музика, диктори)
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ходи при ходжата в Селиминово да те пребае :)
  : 2 !