X
 
 

Нова водна атракция краси площад "Централен" в Пловдив (СНИМКИ)

3064 1
photo of Нова водна атракция краси площад "Централен" в Пловдив (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
"Гражданите могат да управляват светлинните и водни ефекти на новите фонтани на площад "Централен". С какъв цвят да са светлините и начина на издигане на водата всеки един пловдивчанин може да определя посредством табло, което се намира в непосредствена близост". Това заяви днес кметът на Пловдив Иван Тотев, който посети днес обновения площад.

"Хората могат сами да си направят цвят, като възможностите са 12, сред които оранжево, тюркоазено и розово. 15 пък са вариантите за струята на водата. Вечерно време могат да се наблюдават ефектите по-добре", допълни Тотев. Той уточни, че по целия площад са разположени камери за наблюдение, а вечер патрулират и служители на „Общинска охрана“.

В непосредствена близост до фонтаните се намира и още една атракция, където децата да се забавляват и могат свободно да се разхождат по камъни като по речно корито. Самият Иван Тотев влезе в своеобразната река, за да демонстрира, че съоръжението е напълно безопасно за малки и големи.

"Зоната за заведения е проектирана да е от северната страна на пощата, заради по-добрата сянка. От северната страна на Цар-Симеоновата градина е комуникацията, която може да се използва при различни мероприятия, концерти, ледената пързалка през зимата. Така площадът се превръща в мултифункционална зона", категоричен бе кметът на Пловдив. 

В момента се подготвят информационни табели, които ще бъдат поставени на няколко места на площад „Централен“. Те ще бъдат подобни на тази пред общината и ще светят през нощта. Изработва се и голям бронзов макет, който ще бъде до северната страна на археологически комплекс и ще показва целия форум.

"Преди няколко вечери бях тук и видях много хора да наблюдават с интерес новите фонтани. Проектирахме площада по уникален начин и хората могат да правят много неща тук - да разгледат фонтаните, архитектурата. Има и сенки да седнат да почетат книга. Очаквам да направим и заведение встрани от пощата с уникална гледка към Одеона", допълни Иван Тотев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители