Обвиненият за радикален ислям Ахмед Муса обжалва присъдата си

10330
Обвиненият за радикален ислям Ахмед Муса обжалва присъдата си
Снимка: БГНЕС

Обвинените за разпространение на радикален ислям Ахмед Муса Ахмед, Саид Мутлу, Абдуллах Салих, Неджми Дъбов, Хайри Шерифов, Байрам Ушев, Ахмед Абдуррахманов, Изет Джалев, Мохамед Камбер, Юсуф Горелски, Найме Горелска, Али Хайраддин и Али Ходжа, обжалват днес пред Пловдивския апелативен съд присъдата си и настояват за оправдателна такава. Искането им е подкрепено и от прокуратурата, съобщава Дарик нюз.

С присъда на Пазарджишкия окръжен съд Ахмед Муса Ахмед бе признат за виновен за разпространение на антидемократична идеология, насаждане на омраза и участие в нерегистрирана организация. Ахмед Муса Ахмед бе осъден на една година лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 5000 лв.

Ахмед Муса Ахмед окончателно остава в ареста

Апелативният съд в Пловдив остави окончателно в ареста Ахмед Муса Ахмед, който бе обвинен за проповядване на радикален ислям, за ръко...

Съдът призна за виновен и Саит Мутлу по две от повдигнатите обвинения, за което е осъден на 1 година условно и 3000 лева глоба. Абдулах Салих бе осъден на 10 месеца условна присъда и глоба 3000 лева. Останалите 10 подсъдими са признати за виновни за членуване в нерегистрирана организация, като 9 от тях получиха от съда глоби от по 2000 лева, а Али Ходжа в размер на 3000 лв.

В жалбите си подсъдимите са с оплаквания за незаконосъобразност и необоснованост. Молят за отмяна на присъдата и за оправдателна такава. Делото е насрочено и за 24 юни от 9,30 часа в зала 1 на Пловдивския апелативен съд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com