Още ученици от Пловдив са заразени с COVID-19, няма заболели медици

4152
Още ученици от Пловдив са заразени с COVID-19, няма заболели медици
Снимка: iStock/Guliver

Към днешна дата (18.10.20 г.) на територията на пловдивска област има 62 новодиагностицирани случая на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са общо 2 591. Под карантина са 1 196 лица. На домашно лечение са 686 души.

Прези изминалото денонощие няма диагностицирани медицински лица. Седем души са приети в болница - всички са в добро състояние. Хоспитализираните случаи от пловдивска област, въведени в Националната информационна система са 151. Двама са на интензивно лечение. От новозаболелите най-много са в Пловдив – 36. Следват общините Асеновград – 10, Раковски – 6, Карлово – 5, Марица – 3, Родопи и Стамболийски по- 1“, уточни областният управител и председател на Областният кризисен щаб (ОКЩ) Дани Каназирева. По данни на РЗИ - Пловдив, през денонощието е пичанал мъж на 81 г. от областния град. Придружаващи заболявания не са отразени в информационната система.

Седмичните данни за коронавируса: На ден толкова заразени, колкото за седмица през август и септември

Ситуацията с новия коронавирус в България става все по-тревожна след поредната седмица на много сериозни ръстове по всички показатели, ...

Диагностициран е ученик от 7 клас на СУ “Патриарх Евтимий„ в Пловдив - на 17.10.20 г. Последното му посещение в училище е на 15.10.2020 г. Карантинират се учениците от класа на заболялото дете. Предстои да се връчи предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

В ОУ “Душо Хаджижеков" на 17.10.20 г. е диагностицирана ученичка от 6 клас. Последно й посещение в училището е на 09.10.20 г. Класът е карантиниран и е преминал на дистанционно обучение от 13.10.20 г., но - по повод друг случай същата паралелка. Връчено е предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

В ОУ „Яне Сандански“ на 17.10.20 г. е диагностициран ученик от 4 клас. Последното му посещение в училище е на 13.10.20 г. Карантинират се учениците от класа на заболялото дете. Предстои да се връчи предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

„Всички случаи се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки от здравните власти. Утре (19.10.20 г.) ще заседава ОКЩ. На заседанието ще бъдат обсъдени епидемиологичната ситуация в областта и завишаване на контрола на местно ниво по спазването на сега действащите мерки“, допълни Каназирева.

Експерт: Гените, които носим, определят как ще протече коронавирусът

Най-вероятно ще се окаже, че гените, които носим, определят как ще протече коронавирусната инфекция. Вече започват да се натрупват все ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Пожарната на крак заради изтичане на газ в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com