Приключи проектът по водоснабдяване на община Хисаря

10012
Приключи проектът по водоснабдяване на община Хисаря
Снимка: Thinkstock

На 19 декември 2014 г. (петък) от 11.00 ч., на Помпената станция (ул. "Камилите" № 12) в кв. Миромир, гр. Хисаря, ще се състои официална церемония „рязане на лента“, за приключване на проект „Интегриран проект за подобрение на водния сектор на гр. Хисаря: Изграждане на битова и дъждовна канализация на кв. Момина баня, кв. Веригово и кв. Миромир град Хисаря и реконструкция и подмяна на водопроводна мрежа на кв. Момина баня, кв. Веригово и кв. Миромир“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд на ЕС, държавния бюджет на Република България и Община Хисаря. В церемонията участие ще вземат кметът на Общината инж. Пенка Ганева, ръководителят на проекта и заместник-кмет Асен Сурчев, представители на Министерството на околната среда и водите и на ръководството на фирмата изпълнител на СМР – Обединение "ГБС-Хисаря". Специален музикален поздрав към гостите на събитието ще отправят и децата от Сдружение „15 лалета“. 

В рамките на проекта, по компонент „Канализация“ са изпълнени 27 583,4 м, 1 507 сградни отклонения, 898 улични оттоци и 596 улични разширения. В частта „Водопровод“ са реализирани 11 229 м, 71 противопожарни хидранта, 180 спирателни крана и 757 тротоарни спирателни крана. 

Sanus per Aquam (SPA) - иди и виж Хисаря

Община Хисаря изпълнява проект “Развитие на културно-историческите атракции на територията на община Хисаря”, Договор № B...

Общата стойност на проекта е 31 572 802,84 лв. Реализацията му е продължение на водената от Община Хисаря успешна политика на дългосрочно планиране. Изпълнението на проекта допринесе за по-добри условия за живеене, опазването на естествената околна среда и повишаване защитата на водите. Осигуреното екологосъобразно пречистване и заустване на битовите отпадъчни води е сериозно конкурентно предимство при привличане на инвеститори и развитие на местната икономика. Асоцииран партньор на Община Хисаря е „ВиК“ ЕООД, гр. Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com