Продължават съкращенията в летище "Пловдив"

5642
Продължават съкращенията в летище "Пловдив"

Предстои съкращение на още седем служители в летище "Пловдив". На четирима от тях ще им бъде предложено преназначение по чл. 68 от Кодекса на труда, те ще работят по заместване до връщането на титуляря. Това съобщи днес лидерът на "Подкрепа " в Пловдив Атанас Кръстев на пресконференция за случващото се във фирмата.

На срещата присъстваха още Илия Драгиев - ръководител-отдел "Аварийно-спасителни дейности и безопасност на полетите" в летището и председател на синдикалната секция на "Подкрепа", и адв. Ножаров, посочва Topnovini.bg.

Летище Пловдив може да се превърне в регионален извор на работа и пари

Летище Пловдив може да печели по 100 млн. лева годишно и да създаде 20 хил. нови работни места. В това е убеден Христо Коляшев, управит...

Според Атанас Кръстев съкращенията във фирмата са били неизбежни, тъй като на 29 юни с решение на борда на директорите е прието новото щатно разписание да бъде 101 души, а реално работещите там са били 142.

На нападките на депутата от БСП Георги Търновалийски за масови съкращения синдикалният лидер в града отговори задочно. Той обясни, че 8 души са напуснали по собствено желание, пенсионирани са 9 работници, освободени са и двама на ръководни длъжности.

От "Подкрепа" потвърдиха, че тези хора са съкратени без предизвестие, за което обаче ще бъдат обезщетени според Кодекса на труда.

Атанас Кръстев заяви, че позицията на синдиката е да се съхранят интересите на хората и да се запази статутът на летището. "Няма да се поддадем на опитите на Търновалийски да противопоставя трите синдикални дружества на летището. Колективният трудов договор е подписан и от трите структури, представляващи работниците", категоричен е Кръстев.

Орли и зайци пречат на самолетите на Летище Пловдив

Самолет на нискотарифната компания Ryanair се е приземил аварийно на Летище Пловдив, след като орел е ударил крилото му. Пет часа по-къ...

По думите постигнатите договорености са: минималната основна заплата да е 545 лв., 1% за прослужено време (при стандартно 0,6%), 260 лв. за храна, допълнителни суми при отпуск и при болест, еднократнно при раждане и смърт в семейството.

"Не са верни твърденията, че летище "Пловдив" върви назад и ще фалира. Няма никакво понижаване на резултатите му. Гарантирано е изцяло и безопасното транспортиране на пътниците", допълни и председателят на синдикалната секция на "Подкрепа" във фирмата Илия Драгиев.

Според него новият директор Щърбанов, който е бивш изпълнителен директор на Летище София, е с голям опит като ръководител в бранша. Неговата първа задача е била да изплати дължимото към НАП и други институции и да осигури неизплатените досега вземания. И в момента се води политика на съкращаване на всички разходи, увери Щърбанов.

"Концесията може да бъде вариант за спасяване на летище Пловдив. Проявен е интерес и са провеждани разговори с руска и китайска фирма, както и със сериозен турски инвеститор", заяви още синдикалният лидер Атанас Кръстев.

Компроментиран кадър на ГЕРБ пое ръководството на Летище Пловдив

Летище Пловдив има нов председател на борда на директорите. Това е Павлинка Кацарова, съобщава БГНЕС. Номенклатура на ГЕРБ, тя беше км...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com