Прокуратурата призовава кмета на Карлово за трети път

6217
Прокуратурата призовава кмета на Карлово за трети път

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов ще бъде привлечен под наказателна отговорност за безстопанственост, съобщиха от пловдивската окръжна прокуратура.

Представителите на държавното обвинение на два пъти - на 30 юли т.г. и на 4 август са се опитали да го призоват, но не успели, тъй като той постъпвал спешно в болница. Кабаиванов и адвокатът му вече са уведомени, че трябва да се явят на 12 август, за да им предявят материалите.

Карловският управник е разследван за престъпление, извършено през периода от април 2013 г. до същия месец на 2015-а. Според събраните доказателства д-р Кабаиванов не е положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното му имущество. На общината били причинени щети за 22 849 лева, пише "24 часа".

От прокуратурата уточняват, че се касае за разплащания към трима души по оперативна програма "Околна среда 2007-2013". Установено е, че те са били в близки отношения с кмета, който ги назначил в община Карлово. Те обаче никога не са посещавали работното си място и не са извършвали дейности, свързани с парите, които са получавали.

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов заяви, че става въпрос за провокация срещу него. Той е кандидат за трети мандат, издигнат от коалиция "Обединени за нашата община". Реформаторският блок застава зад него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com