Променят структурата на общинската администрация в Пловдив

1932
Променят структурата на общинската администрация в Пловдив

В Общинския съвет беше внесена проект за промяна в структурата на община Пловдив. Промените целят оптимизиране на работните процеси и повишаване ефективността на работата на администрацията, както и намаляване на разходите за персонал, осигурени от местни приходи. Трансформират се ресорите на зам.-кмет „Финанси, здравеопазване, стопански дейности, екология“, на зам.-кмет „Европейски политики и социални дейности“, зам.-кмет „Спорт и младежки дейности“ и на зам.-кмет „Образование и бизнес развитие“ , в следните:
1. „Финанси и стопански дейности“м
2. „Екология и здравеопазване“м
3. „Образование, бизнес развитие и европейски политики“м
4. „Спорт, младежки дейности и социална политика“л

Според внесеното предложение дейността на зам.-кмет „Финанси и стопански дейности“ ще бъде свързана с координиране и контрол на цялостната дейност на общината, с бюджетния процес и счетоводната отчетност, с организирането и провеждането на обществени поръчки, с осигуряването на правно-нормативното обслужване на звената в администрацията, с координирането и контролирането на стопанските дейности, управлението и контрола при администрирането на местните данъци и такси. На пряко подчинение на зам.- кмет „Финанси и стопански дейности“ са: дирекция „Финансова политика“, дирекция „Счетоводство“, дирекция „Стопански дейности“, дирекция „Местни данъци и такси“, дирекция „Правно–нормативно обслужване“ и дирекция „Обществени поръчки“.

Общински съвет - Асеновград одобри новата структура на администрацията

Общата численост на служителите в структурата на общинската администрация в община Асеновград се запазва, както досега - 162,5. Броят н...

Дейността на зам.-кмет „Екология и здравеопазване“ ще бъде свързана с координирането и контролирането на дейностите по здравеопазване и опазването, възстановяването на околната среда и рационалното използване на природните ресурси, организация, координация и контрол на дейностите по чл. 66 от ЗМДТ. Звената, които ще бъдат на негово пряко подчинение са дирекция „Екология и управление на отпадъците“ и дирекция „Здравеопазване“.

На зам.-кмет “Образование, бизнес развитие и европейски политики“ ще бъде възложено да осигурява и контролира условията и организацията на дейностите в предучилищното и училищното образование в общинските училища и детски градини. Същият ще координира изпълнението на политиката на общината по привличането на инвеститори в региона и насърчаване на сътрудничеството между бизнеса и образователните институции. Също така ще контролира цялостния процес по кандидатстването за финансиране по оперативни и международни програми, както и ефективността на изпълнението на реализиращите се проекти и програми с бенефициент Община Пловдив. Звената , които ще бъдат на негово пряко подчинение са: отдел „Образование“ и отдел „Бизнес развитие и европейски политики“.

Реализацията на политиката на общината по отношение на спорта и младежките дейности и ръководството и координирането в областта на социалната политика ще бъде възложена на заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“, като неговата дейност ще бъде подпомагана от дирекция „Социална политика“ и отдел „Спорт и младежки дейности “.

С промяната в структурата не се предвижда увеличаване на числеността на персонала в общинската администрация, но се предлага съществено намаляване на разходите за администрация от местния бюджет. Финансираните до момента 130 щатни бройки от местни приходи ще бъдат намалени на 25. Общата численост на общинската администрация остава непроменена, като с предлаганото изменение ще се освободят средства за други дейности или услуги от местен характер. Предложението е новата структура на община Пловдив да влезе в сила от 01.03.21 г.

Кери: Администрацията на САЩ ще се бори с климатичните промени

Бившият държавен секретар на САЩ заяви, че демократът Джоузеф Байдън е решен да се бори с изменението на климата, предаде РИА Новости, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Пожарната на крак заради изтичане на газ в Пловдив

Криели дрогата в тайници покрай Марица: Задържаха трима дилъри в Пловдив

Спират парното в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com