Пътешествие зад кулисите в Драматичен театър-Пловдив

4199
Пътешествие зад кулисите в Драматичен театър-Пловдив

Зад кулисите на театралното изкуство се впуснаха пловдивчани и гости на града. Десетки зрители се включиха в нетрадиционната експедиция в Нощта на театрите-2016 г. Гидове в незабравимото нощно пътешествие бяха актьори от трупата на Драматичен театър-Пловдив. Те разказаха на посетителите за подготовката и репетициите от постановките. Споделиха и емоционални лични моменти и инетерсни ситуации, случили им се непосредствено преди да излязат на сцената.

Гостите в експедицията имаха възможността да се запознаят с голямата репетиционна зала, с гримьорните, с работната творческа обстановка, с част от сценичните костюми. Актьорите споделиха, че още от академията техните преподаватели ги съветвали и ги учели как да пазят тайната на театралното изкуство.

Още едно дете пострада при опит за селфи върху влак

12-годишно дете от Пловдив е с 60% дълбоки изгаряния след опит да си направи селфи върху вагон на влак на гара „Филипово“. ...

Въпреки заръките на своите наставници, актьорите от Драматичен театър-Пловдив решиха да разкрият частица от магията и вълнението, щом влязат в роля. Експедицията започна от фоайето на средището на театралното изкуство с разказ за раждането на една постановка. В магичната Нощ същинското пътешествие зад кулисите стартира от стаята на драматурга на театъра. Премина през директорския кабинет и репетиционната зала, за да достигне накрая до голямата сцената. Там под светлините на прожекторите посетителите усетиха момента, в който очите на актьорите се срещат с тези, на публиката...

Докато завесите бъдат спуснати. Изживяването бе незабравимо и уникално, разказаха гости и допълниха, че биха могли да преминават през тази експедиция отново и отново. Част от Нощ на театрите в Пловдив бе и постановката „Няма ток за електрическия стол“ с участието на Калин Врачански и Красимир Доков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив