Ръководителят на печатницата за фалшиви документи в Пловдив остава в ареста

6390
Ръководителят на печатницата за фалшиви документи в Пловдив остава в ареста

Ръководителят на незаконната печатници за документи в Пловдив Иван Богоев остава за постоянно в ареста. Това реши районният съд в града.

Неговата съучастничка - 28 годишна компютърна специалистка Ана Калева, е пусната под парична гаранция от 10 000 лева. Прокурорът по делото Светлана Ангелчовска разясни, че на Калева е наложена също забрана да напуска пределите на страната. "Прокуратурата е преценила, че за нея не са налице предпоставките, визирани в закона, за постановяване на мярка за неотклонение „Задържане под стража”, каза тя. Тя е с чисто съдебно минало и няма висящи дела”, каза още Светлана Ангелчовска, цитирана от "Фокус".

Разбита е печатница в Пловдив за фалшиви документи на бежанци

Разбита печатница в Пловдив е фабрикувала фалшиви документи на граждани от арабски страни. Това съобщи в Пловдив шефът на Криминална по...

Печатницата се занимавала с фабрикуването на лични карти, адгранични паспорти и документи за бежанци. Освен документи, в нелегалната печатница полицаите открили матрица, готова да пусне в обращение фалшиви пари на страни от третия свят.

Шефът на печатницата Иван Богоев се оказа инвалид с множество хронични заболявания, информира bTV. В ареста нямало добри климатични условия, затова адвокатът му се опита да му издейства по-лека мярка. Според прокуратурата обаче има опасност той да извърши ново престъпление. Обвинението напомни, че Богоев е хващан на два пъти да ръководи незаконни печатници за документи, като е лежал за това в затвора цели десет години.

Прокурорът по делото обясни, че разследването е все още на много ранна фаза и предстои да се изясняват подробности в законоустановения срок. Ангелчовска опроверга твърдението на обвиняемия Иван Богоев, че Районен съд – Пловдив е взел най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” заради огромния медиен интерес.

Мярката на Богоев може да бъде обжалвана пред окръжния съд.

Буреносни облаци над главата на кмета на Пловдив

Бурна реакция в средите на различни артистични гилдии предизвика решението на общината да строи временни постройки до Античния театър з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com