Схемата с Пловдивския панаир обедини футболните врагове Ботев и Локомотив

8141
Схемата с Пловдивския панаир обедини футболните врагове Ботев и Локомотив
Снимка: БГНЕС

Ботев и Локомотив Пловдив са ожесточени съперници на футболния терен, но схемата с предаването на контрола на Международния панаир в Пловдив на Георги Гергов ги обедини извън стадиона. Фенклубовете на двата най-големи отбора от града публикуваха официални позиции в протест срещу случващото се.

Клубът на привържениците на Ботев описва действията на Общинския съвет в града като "низ от безобразия на шайка самозабравили се политици". "Години наред Пловдив, освен с уникалната си история, е свързван и със своя Международен панаир. Не са много градовете в света, които могат да се похвалят с подобно събитие със 130-годишна история. Повече от век град Пловдив събира изложители от различни краища на света. Днес обаче сме изправени пред угрозата ключовият обект в града ни да се превърне в частна собственост", пишат "канарчетата".

Позитивни новини: Тошко Неделев се завръща в игра след ужасяващата катастрофа

Футболистът на Ботев Пловдив Тодор Неделев се подготвя за своя първи мач след инцидента, който претърпя при ужасяващата катастрофа с на...

Те призовават всички институции в държавата да свършат своята работа, за да не се стига до "такъв срамен момент". "Надяваме се, че са останали поне няколко човека с морал и достойнство, които да спрат машинациите за придобиване на Панаира от едно частно лице, чието име дори не си заслужава да споменаваме", пишат те за бизнесмена и почетен консул на Русия Георги Гергов.

Фенклубът на Локомотив Пловдив се обяви снощи срещу "недопустимото посегателство" върху Панаира от страна на "партийни доктринери, ловки далавераджии и алчни държавни "любимци", които обсебват и завладяват посредством лукави заговори един от символите на нашия град". "Пловдивският панаир е бил в продължение на десетилетия лицето на нашия град и държава и трябва да остане такова. Отправяме апел към будното гражданско общество на Пловдив да прояви активност и да отстояваме заедно нашата позиция - Пловдивският панаир на Пловдив", се казва в позицията на феновете на "смърфовете".

В края на декември 2022 г. ГЕРБ, БСП и съветници от други групи гласуваха решение, с което позволяват 29% от акциите на "Международен панаир Пловдив" да се прехвърлят от община Варна към "Пълдин туринвест" - дружество, което е под контрола на Георги Гергов, въпреки че община Пловдив има миноритарен дял в него. Два пъти Общинският съвет в Пловдив отказваше да се събере на извънредна сесия, за да попречи на тази схема, като последният провал стана на 9 януари.

От ГЕРБ не се явиха, но се аргументираха, че защитавали обществения интерес. Единствената точка в дневния ред на заседанието бе промяна на решението на местния парламент от 19 декември, прието с гласовете на ГЕРБ и на автентичното местно БСП, с което на практика бизнесменът Георги Гергов придобива над 79% от капитала на дружеството "Пълдин Туринвест", стопанисващо Пловдивски панаир. УС на "Пълдин" се събра за решение за увеличаване на капитала, което е в полза на Гергов и което кметът Здравко Димитров заяви, че ще обжалва. Представителят на община Пловдив в "Пълдин туринвест" Ясен Михайлов е гласувал "за" апорт на варненските акции, но в същото време е уведомил останалите от УС, че общината ще обжалва всякакви подобни решения.

Биков: Решили сме да дадем сделката за Пловдивския панаир на съда (ВИДЕО)

"Нашият кмет и ГЕРБ са решили да дадат сделката за Пловдивския панаир на съда", обяви  народният представител от ГЕРБ - СДС в отго...

ОЩЕ: Абсурдно: Представителят на Община Пловдив подкрепи Гергов за Панаира, но самата община ще обжалва

Междувременно ДБ и ПП поискаха временна комисия в Народното събрание, която да разследва всички факти и обстоятелства около схемата с Панаира. ОЩЕ: ДБ и ПП: Ще поканим в НС Борисов и Гергов да разкажат за харизването на Пловдивския панаир (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Пожарната на крак заради изтичане на газ в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com