ДБ и ПП: Ще поканим в НС Борисов и Гергов да разкажат за харизването на Пловдивския панаир (ВИДЕО)

2696
ДБ и ПП: Ще поканим в НС Борисов и Гергов да разкажат за харизването на Пловдивския панаир (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" отправиха предложение за създаване на временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства от 2016 г. до днес във връзка с "харизването на Пловдивския панаир на почетния консул на Русия Георги Гергов". Това обявиха представители на двете партии на брифинг в парламента днес.

"Няма да се откажем от тази битка, ще разгледаме всички обстоятелства от решението от 2016 на това държавата да се откаже от акциите. Ще разгледаме действията на кметовете Иван Портних, Иван Тотев, Здравко Димитров, на общинските съвети на Пловдив и Варна за Пловдивския панаир", обявиха от ДБ.

Сблъсък между протестиращи и охрана на Гергов заради Пловдивския панаир (ВИДЕО)

Издателят и бивш депутат от „Демократична България“ Манол Пейков беше нападнат от охранител в парк-хотел „Санкт Петер...

"На временната комисия, която имаме надежда, че ще мине, ще поканим Бойко Борисов и Георги Гергов да седнат един до друг и да разкажат всички обстоятелства около харизването на Пловдивския панаир", обявиха още от двете партии.

Те смятат да предприемат и действия, с които да разберат оказван ли е натиск над общински съветници в Пловдив и Варна за застрояването на огромен парцел на река Марица.

"От името на ПП, в казуса с Панаира е видна разликата за говоренето за борба с корупцията, с руското влияние, а от друга страна са действията в тази посока", каза Никола Минчев. "Виждаме заявките на ГЕРБ да се обединяват по евроатлантическата линия, но когато става дума за ясни действия – виждаме как Панаирът постепенно отива в почетния руски консул Георги Гергов. Това е резултат от усилия, започнали от 2006 г., но буйно развили се в следващите години".

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов каза, че с тази временна комисия се отговаря на "националния интерес". Той допълни, че представители на "Демократична България" в община Варна са предприели действия за това общината да вземе необходимите решения за акциите.

От ГЕРБ се оправдаха за Пловдивския панаир: Няма да участваме в политически цирк

"В този политически цирк няма да участваме" - това заяви областният координатор на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев, след като в понеделник се...

"С това предложение показваме отново, че обединени около правилните приоритети – с реални действия, не само с говорене – вярваме, че промяната ще продължи", добави Кирил Петков.

Припомняме, че преди дни пропадна и втората сесия за Пловдивския панаир в Общинския съвет на Пловдив - от ГЕРБ не се явиха, но се аргументираха, че защитавали обществения интерес. Единствената точка в дневния ред на заседанието бе промяна на решението на местния парламент от 19 декември, прието с гласовете на ГЕРБ и на автентичното местно БСП, с което на практика бизнесменът Георги Гергов придобива над 79% от капитала на дружеството "Пълдин Туринвест", стопанисващо Пловдивски панаир.

УС на "Пълдин" се събра за решение за увеличаване на капитала, което е в полза на Гергов и което кметът Здравко Димитров заяви, че ще обжалва. Представителят на община Пловдив в "Пълдин туринвест" Ясен Михайлов е гласувал "за" апорт на варненските акции, но в същото време е уведомил останалите от УС, че общината ще обжалва всякакви подобни решения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детската болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Радев: Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика