Спартак Пловдив все по-близо до нов стадион

5578
Спартак Пловдив все по-близо до нов стадион
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

Започна премахването на всички постройки около стадион "Тодор Диев". Това е част от работата, която трябва да свърши Община Пловдив, за да се осъществи отдаването на съоръжението на концесия.

Първо ще бъдат премахнати старо обменно бюро и постройката до него. Скоро ще бъде изнесен и незаконния автосалон. За останалите постройки се издават заповеди ползвателите да ги премахнат сами, ако това не се случи в определения срок общината ще ги премахне и ще изисква от наемателите да заплатят разходите. 

Предвижда се пълна реконструкция на стадион "Тодор Диев", като това включва подмяна на централния терен, изграждане на нова поливна система, направата на два изкуствени терена в южната част, пълна реконструкция на сегашните трибуни и изграждането на изцяло нова източна трибуна. За удобство на зрителите всички трибуни ще бъдат със седалки. Ще бъдат направени изцяло нови съблекални, както и ново табло и осветление на съоръжението. Стадионът ще има пет входа за зрители и голям брой паркоместа, както и отделен вход и паркинг за гостуващи фенове. Съоръжението ще отговаря на всички изисквания на БФС за мачове от Първа лига, каквато е и дългосрочната цел пред отбора. Инвестицията ще е в размер на около 3,5 милиона лева, като според проекта стадионът ще е с 4500 седящи места и с осветление

Амбициите на новия президент на Спартак Пловдив Динко Миленчев, който е един от собствениците на веригата от казина "Империя", е отборът да има нов модерен стадион, на който да играе мачовете си, когато се завърне в елитната Първа лига. В момента "гладиаторите" играят в последното ниво на родния футбол - Б областна група "Запад", след като през 2016-а година отборът се разпада и отказва да играе в Трета лига. Следва цял един сезон, в който Спартак остава само със школа без мъжки отбор. Това се променя с идването на новия собственик на отбора, който връща тима отново на футболната карта. Сега възроденият Спартак Пловдив се завърна с летящ старт по терените, като след 12 кръг има 12 победи и внушителната голова разлика 58:0 и води с цели 8 точки пред втория Белащица. Наскоро клубът отбеляза 71 години от своето основаване. За времето на своето съществуване, Спартак се превърна в един от най-обичаните в Пловдив, като безспорно най-голямото постижение в историята на отбора е шампионската титла от 1963-а година. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com