Търсят се 180 млн. лв. за повдигане на жп линията, прекосяваща Пловдив

791
Търсят се 180 млн. лв. за повдигане на жп линията, прекосяваща Пловдив
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

180 млн. лв. са необходими за изграждането на естакада и повдигането на жп линията, която прекосява Пловдив в северна посока. Според разчети на НКЖИ тази сума ще помогне да се вдигне линията на поне 5 метра височина, предаде кореспондентът на Actualno.com.

В момента железопътната линия, която обслужва влаковете за Карлово, минава през три основни булеварда, на които са изградени прелези. Това създава огромни проблеми за транспорта в Пловдив, тъй като при всяко преминаване на влак, те остават затворени и предизвикват огромни задръствания. На няколко пъти движението беше блокирано и от аварии на самите прелези, като най-проблемен е този на "Пещерско шосе" и булевард "Копривщица".
Преди време се появи идея железопътната линия между централна гара Пловдив и гара "Филипово" да бъде изцяло премахната, но според НКЖИ реализирането на подобен план е напълно невъзможно. 

Откриват нова площадка за кучета в Пловдив

Поредната площадка за разходка на домашни кучета в „Тракия“ ще бъде открита на 10 октомври 2018 г. в 17.30 часа. Това съобщ...

„Не можем да отрежем достъпа до Карлово и Панагюрище и тамошната връзка. Както всяка транспортна мрежа, и развитието на жп линиите се случва успоредно. За това смятаме, че най-удачният вариант е направата на естакада с нов железопътен мост”, обясни директорът на НКЖИ Красимир Папукчийски при посещението си в Пловдив. Той допълни, че от компанията не са преставали да търсят финансиране за грандиозния проект.

Според първоначалния проект изграждането на жп участъка Пловдив–Филипово е част от развитието на железопътен възел Пловдив. По него се предвижда изграждане на жп естакада дълга 1100 метра, нов железопътен мост над река Марица, надлези за коли и пешеходци, два пехешодни подлеза, както и шумозаглушителни и предпазни огради по трасето. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com