В понеделник представят нова управленска структура на ВМЗ-Сопот и 2-годишен план

7885
В понеделник представят нова управленска структура на ВМЗ-Сопот и 2-годишен план
Снимка: МЕ

Министърът на икономиката Божидар Лукарски се срещна днес с представители на Федерацията на КНСБ във военно-промишления комплекс "ВМЗ-Сопот" и с ръководство на предприятието в лицето на търговския пълномощник инж. Богдан Богданов и членовете на Съвета на директорите инж. Илиян Насков и Любомир Джапаров, съобщиха от икономическото министерство.

На срещата Богданов е поел ангажимент в понеделник, 20 юли 2015 г. да представи на синдикатите новата организационно-управленска структура на „ВМЗ-Сопот“. Той ще представи също производствената програма до края на годината и план за работа и програма за развитие на предприятието през следващите 2 години. Ще бъде разяснено какви са очакванията за изпълнение на поръчки и за приходите в близък и дългосрочен план.

КНСБ: ВМЗ-Сопот се бута към финансов колапс

ВМЗ-Сопот се води умишлено към несъстоятелност, с цел да се смени собствеността на дружеството, заявиха в позиция от синдиката КНСБ, п...

Синдикатите поставиха въпроса за възстановяване на работата на площадката в с. Иганово, която пострада при инцидентите през март и април. Богданов информира, че в момента на площадката вече се работи на две смени. Паралелно част от производството, което допреди инцидентите е било в пострадалите цехове, се прехвърля в други производствени цехове и капацитетът ще бъде възстановен и увеличен. Лукарски заяви пред синдикатите, че ще бъдат предприети действия за подобряване условията на труд в предприятието.

На срещата ръководството на ВМЗ „Сопот“ посочи, че дейността на предприятието е обезпечена с договори и работниците получават редовно трудовите си възнаграждения. Ще се търсят и възможности за подобряване на заплащането. В момента тече процедура за наемане на още работници с оглед увеличаване на капацитета за изпълнение на производствените програми.

Представителите на синдикалната федерация на КНСБ в предприятието декларираха, че не искат оставките на новото ръководство на ВМЗ Сопот, а желаят да бъдат информирани за плановете на развитие и да се поддържа дух на прозрачност, диалог и партньорство с мениджмънта.

Вчера в своя позиция от КНСБ заявиха, че ВМЗ-Сопот се води умишлено към несъстоятелност, с цел да се смени собствеността на дружеството.

Започва проверка във "ВМЗ-Сопот". Работниците искат оставки

Министърът на икономиката Божидар Лукарски е инициирал проверка и очаква доклад за дейността на „ВМЗ-Сопот“ АД от новото ръ...

В началото на седмица министърът на икономиката Божидар Лукарски е инициира проверка и очаква доклад за дейността на „ВМЗ-Сопот“ АД от новото ръководство на предприятието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com