Всеки трети търговец на борсата в Първенец с нарушение

642
Всеки трети търговец на борсата в Първенец с нарушение
Снимка: iStock/Guliver

Масирана данъчна акция се проведе на стокова борса Първенец край Пловдив. Екипи на териториалната дирекция на НАП в Пловдив, звеното за фискален контрол и Полицията бяха мобилизирани за съвместни действия срещу данъчни злоупотреби при търговията с плодове и зеленчуци.

Още на входа на борсата звеното за фискален контрол постави технически средства за контрол (пломби) на 26 превозни средства, влизащи или излизащи от Първенец, за да се гарантира, че стоката ще бъде разтоварена в декларираното количество и на предварително посоченото място без да бъде манипулирано от превозвачите, информира Topnovini.bg.

БАБХ глоби производител на вафли за нарушение в опаковките

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) състави акт за установяване на административно нарушение на производител на вафли ...

Наложени са обезпечителни мерки на 9 дружества заради несъответствие между представените документи пред данъчните и действителните количества плодове и зеленчуци, намерени в камионите. Инспекторите от звеното за фискален контрол издадоха и два акта заради липса на придружаващи стоката документи и не представяне на документ за самоличност от водача на превозно средство.

Във вътрешността на борсата данъчните провериха общо 40 търговци и производители. Деветима ще бъдат санкционирани заради липса на фискално устройство и не издаване на касови бележки. Шестима са хванати с разлики в касовите наличности, а един търговец ще бъде глобен заради неправомерно разпореждане с продукцията.

Разпоредена е пълна инвентаризация на 21 обекта за продажби. Ако инвентаризацията установи разлики в счетоводните документи, ще бъдат предприети последващи контролни действия спрямо зад Борсата в Първенец е лицензирана по Закона за стоковите борси и тържища и всеки регистриран земеделски производител, предлагащ собствена продукция там, задължително трябва да работи с касов апарат. Същото изискване важи за прекупвачите, които продават вносна стока. Освен това борсата е обект за фискален контрол, тъй като на нейна територия се предлагат значителни количества плодове и зеленчуци, които са рискови стоки.

Националната агенция за приходите проследява произхода на плодовете и зеленчуците, които се внасят, но също и дали са изрядни производителите и търговците – имат ли фискални устройства и издават ли касови бележки.

Българинът масово нарушава забраната за пушене на закрито в заведенията

9 дни след началото на 2016 година тютюнопушенето в обществени заведения, макар и забранено, продължава с пълна пара и дим, предаде БГН...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com