Задържаха кмета на район Централен в Пловдив

13584
Задържаха кмета на район Централен в Пловдив

При проведена съвместна операция на Окръжна прокуратура – Пловдив и ДАНС беше задържана Райна Петрова – кмет на район Централен при Община Пловдив, съобщиха от Прокуратурата. По реда на ЗДАНС същата е задържана за 24 часа.

На Петрова са повдигнати обвинения за длъжностно престъпление, извършено във връзка с доставката на хранителни продукти в детските градини на територията на район Централен в Община – Пловдив.

Пожар горя в Захарния комбинат в Пловдив

В производственото помещение на Захарния комбинат в Пловдив е избухнал пожар. Двама работници от цеха за бисквити са били обгазени след...

Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 5000 лв.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, за които са повдигнати обвинения по делото, е лишаване от свобода от една до осем години, като е предвидена и възможност за лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност.

Прокуратурата внесе в съда искане за отстраняване от длъжност на кмета на Район „Централен” в Пловдив Райна Петрова. Това каза за „Фокус” прокурор Галина Андреева, говорител на Окръжна прокуратура.

Обвиняемата е лансирала една и съща фирма – „Надежда 2000” ЕООД, за доставка на хранителни продукти по детските градини, ясли и кухни, които са били на високи цени, но с ниско качество. В първия случай фирмата е сключила договор за доставка на продукти, докато се обжалва конкурса за избор на доставчик за детските градини. Става въпрос за периода месец май 2012 до март 2014 – близо две години. За доставките по детските градини от парите, които се отпускат с тази цел, са били усвоени 1 милион и 350 хиляди лева.

Има и втори виновен за блъснатото момиче в Пловдив

Има и втори виновен за блъснатото на автобусна спирка в Пловдив момиче, предаде кореспондентът на БГНЕС в града 15-годишнaта Катерина ...

Междувременно е имало е и оплаквания от директорки на градини, че получават гранясали стоки с изтекъл срок на годност. За детските ясли и кухни е бил сключен договор на стойност 376 хиляди лева за доставка на хранителни продукти.

Тъй като договорът не е бил подписан от кмета, или неин заместник, обвинението е, че е упражнила влияние той да бъде сключен. Срещу това Павлова е получила ваучери за нея и дъщеря за екскурзия до Тайланд.

Като пример за завишени цени на продуктите от прокуратурата дават 7.50 лв. цена за кг грозде.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com