АБВ няма да предлага нов правосъден министър

3908
АБВ няма да предлага нов правосъден министър
Снимка: АБВ

АБВ няма да предложи нов правосъден министър, защото от нас не трябва да се очакват кадрови натиск или стремеж за кадрова реализация. Това каза в интервю пред "Фокус" Румен Петков, заместник-председател на АБВ.

По думите му това е въпрос преди всичко на министър-председателя. "Не считам, че ние трябва да бъдем активна страна. Ние можем да участваме в дискусия за това, което предстои в съдебната реформа, ние ще направим много сериозни предложения за законодателни промени", каза Петков.

Румен Петков: Политически необмислено е да се опитваш да тресеш държавата

В момента да се опитваш да тресеш държавата е повече от политически необмислено. Това каза зам.-председателят на АБВ Румен Петков пред ...

"В това число и един много сериозен дебат във връзка с необходимостта от приемането на ефективни мерки и цялостна стратегия за борба с корупцията. От нас може и трябва да се очакват политики, конкретни предложения за решения, а не кадрови натиск или стремеж за кадрова реализация. Това не е нашият стил и не е смисълът на нашето политическо присъствие”, заяви Румен Петков.

По думите му АБВ участва в правителството със своя съзнателен избор. "АБВ прави политика в това правителство. В социалната сфера министър Калфин и нашата парламентарна група постигнаха изключително сериозни резултати от гледна точка на бъдещето на българското общество и граждани. Ние се занимаваме с реално правене на политика, а не с фойерверки и шумотевици, продиктувани от неясни съображения или по-скоро от зле прикрита политическа несъстоятелност, зад която всъщност не стои нищо”,заяви Румен Петков.

Според него АБВ участва и ще участва със своята политика, за която е получила подкрепа от българските граждани.

Днес здравният министър Петър Москов потвърди, че работи за номиниране на "достойна и почтена кандидатира" за правосъден министър, който да продължи усилията на Христо Иванов.

Атанасов: Няма да хвърлим камък по Москов, макар че заслужава дърво

Късно снощи националното ръководство на "Демократи за силна България" (ДСБ) застана категорично зад решението на своя лидер Радан Къне...

Вчера, 12 декември, в Поморие беше заседанието на ръководството на ДСБ, на което националното ръководство на партията взе решението за излизане в опозиция. Заради личното си решение да запази поста си на министър на здравеопазването Петър Москов подаде оставка като зам.-председател на ДСБ.

Припомняме, че министърът на правосъдието Христо Иванов подаде оставка, след като парламентът гласува значително окастрените предложения за съдебна реформа, които запазват като цяло правомощията на главния прокурор. След оставката на правосъдния министър и гласуването в парламента стотици излязоха на протест с искане за радикална съдебна реформа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика