АБВ се оттегля от властта, но не съвсем

715
АБВ се оттегля от властта, но не съвсем
Снимка: БГНЕС

Алтернатива за българско възраждане няма намерение да се изоставя изцяло властта. Партията на Георги Първанов напуска само изпълнителната власт, но ще запази привилегиите си в законодателната.

Макар че АБВ влезе на косъм в парламента и има само 11 депутати, колкото и "Атака", партията на Първанов има солидно присъствие в ръководството на Народното събрание. Кирил Цочев е зам.-председател на парламента и на комисията по енергетика, Михо Михов - председател на комисията по отбрана, Борислав Борисов - шеф на комисията за младежта и спорта, Кирил Кадиев - зам.-шеф на културната комисия, Иван Станков - зам.-шеф на земеделската комисия, Георги Кючуков - зам.-шеф на здравната комисия.

Делчев: БСП, АБВ и ДПС не могат да направят нещо сами и се връщат към коалицията КОЙ

Нито БСП, нито АБВ или ДПС могат да направят нещо сами, затова се връщат към коалицията КОЙ. Сменяйки една маска с друга, никоя от тези...

Пред вестник "Сега" Михо Михов посочи, че решението на Националния съвет на АБВ се отнася само за изпълнителната власт. "Ако ръководството реши същото и за законодателната, веднага си подавам рапорта", обеща запасният генерал. Според зам.-председателя на партията Румен Петков обаче това изобщо не е необходимо. Той обясни, че няма никаква пречка депутатите от АБВ да останат на постовете си, тъй като опозицията така или иначе си имала ръководни места в парламента. Такъв например е Петър Кънев от БСП, който оглавява икономическата комисия, обоснова се дясната ръка на Първанов.

Петков ядосано отрече и появилите се информации, че Калфин неохотно е изоставил правителствените си постове под натиска на партийното ръководство и след тежки разправии на Националния съвет на АБВ. "Разногласия не е имало. Това е дълбоко невярно. Ние само сме имали дебат дали да се ангажираме с тази власт", каза Петков. В крайна сметка съветът бил излязъл с "единодушно решение", което Калфин сам решил да последва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика