Антони Тренчев: Най-пагубна за страната би била коалиция ГЕРБ–БСП

903
Антони Тренчев: Най-пагубна за страната би била коалиция ГЕРБ–БСП
Снимка: БГНЕС

Най-пагубно за страната би било да се направи широка коалиция БСП – ГЕРБ. Вярно е, че г-жа Нинова и г-н Борисов говорят много „в един глас” и ще им се стори удобно да предложат нещо като немската коалиция - уж за да изкарат председателството на ЕС. Според нас обаче разделението ляво-дясно трябва да е много отчетливо, защото е въпрос на икономика, доходи и стабилност. Това коментира в Bulgaria On Air Антони Тренчев от Реформаторския блок.

Единствената алтернатива в дясно в следващия парламент ще е РБ. Ние сме и единствената от десните формации, които ще влязат в 44-то Народно събрание, допълни той и подчерта, че с ГЕРБ Реформаторите са конкуренти на изборите, макар че в ЕНП са в едно семейство. Нещата са ясни – или дясно-центристко управление на страната, или идват БСП и ДПС – партиите, които гражданите изгониха с камъни от властта и с протести над 400 дни, подчерта Тренчев.

ДБГ поиска оставката на служебния министър на образованието

Министърът на образованието в служебния кабинет Николай Денков трябва да си подаде оставката. Аргументите са два - той или е некомпетен...

Той допълни, че РБ и ГЕРБ са конкуренти. РБ е коректив на ГЕРБ включително по въпроси като мажоритарната система в два тура. Никъде в развитите страни от ЕС няма такава система – има я само в Джибути. Ние, от РБ, сме против чиста мажоритарна система в два тура, защото ще доведе до 2 партии, което е мечтата на двете големи, но това е вредно за демокрацията у нас, подчерта Тренчев. По думите му, по-добрият способ е преференция без праг, защото е инструмент всеки избирател да може да пренареди листата .

За популизма в предизборната кампания Антони Тренчев каза, че торбата с лъжите не е сложена на тезгяха от РБ, а от други партии – и в дясно, и в ляво. Ние пенсии по 700 лева и заплати по 1500 лева на всички не обещаваме. Напротив, казваме, че е възможно стабилен растеж от минимум 3 % на годишна база на БВП, което да се отрази положително на вдигането на доходите на хората, каза той. Освен стабилен ръст на икономиката, РБ се фокусира в радикална борба с корупцията. Законът, който внесохме за борбата с корупцията по високите етажи, остава за 44-то Народно събрание, защото беше умишлено отлаган след приемането му на първо четене, каза Тренчев.

Той подчерта, че за РБ е важно постепенното намаляване на ДДС от 20 % на 18 %, вдигането на прага за регистрация по ДДС, нова методология за пресмятане на такса смет. Това се прави, като влезеш в Парламента, не като обещаваш невъзможни неща на килограм, коментира Тренчев. По думите му, РБ може да постигне минимум 21 депутати в следващия парламент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика