X
 
 

Апартаментгейт изяде и депутатското място на Цачева

8038 6
Апартаментгейт изяде и депутатското място на Цачева
Снимка: БГНЕС
Бившият министър на правосъдието Цецка Цачева, която подаде оставка заради скандала "Апартаментгейт" със закупените на занижени цени апартаменти, няма да се върне като депутат в Народното събрание.

Цачева се е отказала от депутатското си място, подавайки заявление в деловодството на парламента, според което "не желае да бъде обявена за народен представител от листата на ГЕРБ от Плевенския избирателен район". Молбата е подадена в същия ден, в който депутатите гласуваха оставката ѝ, избирайки на нейно място бившия председател на правната комисия Данаил Кирилов.

Мястото на Цецка Цачева като народен представител заема досегашния депутат от ГЕРБ Ралица Добрева, която беше на нейно място в парламента, докато Цачева министър на правосъдието, показва решение на ЦИК по казуса.

Цачева: Щом съм в оставка, значи нещо не съм направила както трябва

"Ако знаех, че в една и съща фирма сме толкова хора, тогава щях да мисля по друг начин. Въпреки че не мисля какво лошо има в това. Кате...

Цачева подаде оставка преди 2 седмици, малко след разкритията, че тя заедно със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутата Вежди Рашидов са си купили апартаменти на занижени цени в столичния квартал "Изток" от фирмата "Артекс инженеринг". Жилището на Цачева е 198 кв. м заедно с гараж от 20 кв. м. За него Цачева и сестра ѝ Ирина са плати 285 000 лв., което прави около 660 евро на кв. м общо за двата обекта, или поне 2 пъти под пазарните цени.

Казусът с Цачева беше интересен, защото тя беше на второ място в листата на ГЕРБ в Плевен, но беше изместена с преференции от третия и четвъртия - Пламен Тачев и Владислав Николов. Цачева можеше да влезе в парламента, след като водачът на листата Ивайло Московски стана министър на транспорта, но тя също влезе в правителството на Борисов като министър и по тази причина депутатското място зае петата в листата Ралица Добрева.

След като Московски подаде оставка като транспортен министър през есента на миналата година и се завърна за кратко в парламента, Добрева напусна и след напускането на Московски тя пак зае депутатското място, обяснява Капитал.

В последното решение на ЦИК, с което Добрева стана отново депутат, изрично се казваше, че тя заема мястото, докато Цачева е министър. След оставката като министър обаче тя не можеше да се върне автоматично в парламента, защото не беше положила клетва като народен представител.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Со керез со БКП-булгарез 3 Со керез со БКП-булгарез преди 9 месеца Профил на трол?
  В основата на "морала" на БеКаПе-тата, БеЗеНеСе-тата и ДеСе-тата стои ГЕПЕНЕТО на ЧУЖДОТО и патриотарско-идеологическото "узаконяване" на откраднатото! Затова във времето на ЦИГАНЬОР-МУТРО-МИЛЦИОНЕР-КОМУНИЗМА на коалицията БКП-ГЕРБ + БКП-АБВ-триперо + БКП-БСП + ..... се крадат едни с други - по вроден клептомански инстинкт от времето на ЦИГАНЬОР-МИЛЦИОНЕР-СОЦИАЛИЗМА на влашкия виж още ›› циганин Замфир Яшар - Тато (известен като Тодор Живков - Янко)!
 • Октомври 2 Октомври преди 9 месеца Профил на трол?
  комунист = крадец
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Циклоп = Тъпак .
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Непрекъснато се занимавате с жилища закупени от властващите в момента под пазарните цени , а защо подминавате въпроса за закупуване на цели предприятия за 1 лев, вместо да се прати по реална цена 30 милиарда които да влезат в бюджета на РБ, като МК Кремиковци по време на разбойническата приватизация от която са се облагодеталствали наред с олигарсите и от всички партии включително и Нинова .
 • Октомври 1.1 Октомври преди 9 месеца Профил на трол?
  АМИ ЗАЩОТО СА ЧАСТ ОТ ЦИРКА НА АНТИНАРОДНАТА КЛИКА 10111989. А , пък герб са ЧАСТ ОТ ТАЗИ КЛИКА , но сега другата част иска и тя да преяжда и да граби като герб и ето ти.
  : 3 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Кремиковци беше продаден за един лев от Иванчо Циганина !
  : 0 !
Последно в Актуално