Атанас Мангъров: Най-доброто е всички мерки да отпаднат

2585
Атанас Мангъров: Най-доброто е всички мерки да отпаднат
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Всички мерки заради COVID-19 и продължаването на извънредната епидемична обстановка, по един или друг претекст, трябва да отпаднат и държавата да се върне към нормалния ритъм на живот. Това заяви пред журналисти епидемиологът доц. Атанас Мангъров. В противен случай той прогнозира тежък сезон за туристическия бранш, по-тежък от миналия. Според него, страната ни не е успяла да извлече ползи от начина на управление на пандемията чрез не толкова строги мерки.

"Най-доброто, което може да се направи за нашата страна, е тези мерки да отпаднат", категоричен е Мангъров. Доказа се от нашия опит, от опита на много страни от Европейския съюз, че тези мерки са безсмислени, изтъкна той и посочи, че в страните, в които мерките бяха налагани най-стриктно и най-строго, резултатите не бяха никак добри. "В най-лошия случай те бяха напълно съпоставими с нашите, а всички сме наясно, че нашите мерки не бяха от най-строгите“, отбеляза той.

Румен Петков: Този парламент остава в историята с най-големите измами от 1990 г. насам

В лъжи, измами и зависимости упрекна отиващото си 45-то Народно събрание лидерът на АБВ Румен Петков. В днешните дебати за партийните с...

Доц. Мангъров предупреди, че продължаването на действието на ограничителните мерки ще доведе до сериозни щети за икономиката ни.

„Виждам хора от този парламент, надявам се в другия да не бъде така, които са привърженици на още по-строги, още по-стриктно прилагани мерки. Мисля, че всички тези ограничения, които са по границите, особено за хората, за гражданите от Европейския съюз, а и за други страни с, които имаме близки взаимоотношения, би трябвало да отпаднат", каза доцентът.

Ако миналата година беше лоша за нашата туристическа индустрия, тази година се очаква да бъде още по-лоша. Това неминуемо ще доведе до много сериозни щети за нашата икономика. Вижда се, че продължават училищата да се държат затворени и те най-вероятно ще останат по този начин до края на настоящата учебна година. Близо година и половина нашите деца не ходят на училище, нашите студенти завършват - на практика без да получават никакви практически умения. Това са неща, които ще се отразят много лошо и резултати от всичко това ще бъдат усетени още в недалечно бъдеще“.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков посочи, че в следствие на ограниченията приходната част на бюджета вече е срината. "От сега се говори за трета ваксина есента, от сега Урсула фон дер Лайен обяснява за ваксини 2022 – 2023 г.", отбеляза още той и  предрече фалити в туристическия сектор: "В големите комплекси – Златни пясъци, Слънчев бряг, Дружба, ще бъдат отворени не повече от 20 %. Това означава масови фалити през есента в туризма". Петков прогнозира, че ще изгубим около 150-200 хиляди руски туристи чрез спирането на самолетните полети за Бургас и Варна.

Мангъров: Трябва да се гордеем с разхлабването на мерките

Разхлабването на мерките срещу коронавируса е най-доброто, което се прави, и ние трябва да се гордеем с него. Те не вършат никаква рабо...

Коментирайки мерките за овладяване на пандемията той посочи, че е цинично да бъдат отворени заведенията, но не и спортните зали за публика. "Вулгарен цинизъм е да отвориш дискотеките и кръчмите, а спортните зали да са затворени за публика", каза той.

Критикувайки здравния министър, Петков попита защо никой не отиде да види къде са 11-класниците, които не са на училище и посочи, че са в дискотеките. "Този министър е съучастник да вкараме децата в кръчмите – 10-класници, 11-класници, абитуриенти…. Като цяло това го дължим на управлението на Борисов и на оная шайка безбъдници, които съвсем уместно са се кръстили НОЩ", заключи Петков. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика