Атанасова не даде конкретни примери за мръсна приватизация

2229
Атанасова не даде конкретни примери за мръсна приватизация
Снимка: БГНЕС

Умишлено изобщо няма да посочвам примери за "мръсна приватизация". Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Десислава Атанасова, уточнявайки, че „това” не било работа на политиците. Тя отрече да има негласно съгласие по въпроса с ДПС, след като Движението също вчера (13 ноември) обяви, че стартира подписка по темата с промяна на Конституцията заради давността на някои приватизационни сделки. Отдавам го на това, че още една политическа сила узряла да се търси отговорността за търсене на отговорност по знакови приватизационни сделки, уточни бившият здравен министър.

Както и вчера (13 ноември), Атанасова посочи, че има над 5200 приватизационни сделки, които могат да бъдат разследвани – че някой е взел от държавата нещо на безценица. Всичко трябва да се провери, каза единствено тя, след като беше помолена да коментира сделки като тези за "Кремиковци", "Булгартабак", "Плама", "Български морски флот", "Каолин", БГА "Балкан" и беше попитана дали приватизацията на тези предприятия ще бъде проверявана. Все пак, както и вчера, на нарочната пресконференция на ГЕРБ, от устата на Атанасова излезе само името на "Кремиковци" като знаков случай на приватизация, достоен за проверка. Попитана от Нова телевизия как ще се провери колко са стрували тези предприятия преди толкова много години, депутатът от ГЕРБ отвърна – чрез вещи лица, чрез експерти. Надявам се това да бъде обективен прочит, уточни тя.

Цветанов притисна Нинова за приватизацията по време на филм на Йончева за оградата

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов поиска от лидера на БСП Корнелия Нинова да подпише предложението на ГЕРБ...

Атанасова отхвърли тезата, че с промяната на Конституцията ще може "да се вадят папки", за да бъдат притискани неудобни хора. Ако има доказване в съда, тогава ще се премине към отнемане на имущество – ако е придобито по незаконен начин, уточни бившият здравен министър.

Разбирам, че тази тема е много неудобна – за хора от различен политически спектър, каза още Атанасова. И насочи огъня към лидера на БСП Корнелия Нинова – по думите ѝ, тя придобила е акции от "Техноимпекс" като участник в управата на "едно РМД". Става въпрос за 7260 акции от общо 15 000 – надявам се, че това е законосъобразна сделка. Освен това, през 2005 година е купила още около 5000 акции, но през 2007 година е декларирала 65 000 лева от продажба на акции, обясни Атанасова. Събираме подписи, за да имаме поне 160 гласа и ни трябва още 1 – златният пръст на Корнелия Нинова, отново повтори Атанасова.

Позиция от БСП

Относно участието на Корнелия Нинова в "Техноимпекс" – тема, която ГЕРБ повдигна при представянето на предложението си за промяна на Конституцията, Славчо Велков заяви, че трима главни прокурори са проверявали нещата и не било открито нищо. Нинова, обаче, нямала нищо против да има нова проверка. Ще разгледаме предложението на ГЕРБ за промяната на Конституцията, но очакваме от ГЕРБ подкрепа за такива проекти като този с оградата по границата в борбата с корупция, каза Велков. Той уточни, че с предложението за промяна на Конституцията на ГЕРБ няма да се случи нищо особено.

ГЕРБ ще иска промяна на Конституцията заради приватизацията

За давността относно приватизационните сделки обсъждахме повече от пет варианта за изменение на законодателството, включително в Консти...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Ракетата-носител на Гешев: Да размърдаме ситуацията

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com