Бареков: Моето оръжие е народът

35078
Бареков: Моето оръжие е народът
Снимка: БГНЕС

Ситуацията в страната е тежка. БСП, ДПС и ГЕРБ докараха държавата до катастрофа. Това каза по време на среща с членове и симпатизанти на Котел председателят на "България без цензура" и зам.-председател на ЕКР в Европарламента Николай Бареков, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Лошото положение обаче е видимо само долу при народа, а на върха е разврат. ДПС и ГЕРБ са едни големи фирми, които разпределят всичко. Те наемат хората да метат срещу 40 лева, за да им слугуват за жълти стотинки. Време е този фарс да спре“, категоричен е Бареков. "Аз казах зловещата истина, че тези хора крадат и заради това станах неудобен. Всички до един ще бият по мен - и Борисов, и Местан, и Костов, и Румен Петков", обяви лидерът на ББЦ. „Нямам друго оръжие, освен вас, но оръжията, които се използват срещу мен, са могъщи – медии и милиарди левове“, обясни Бареков.

След позора в Нова: Бареков се хвали, че бил по телевизионен рейтинг Борисов

След като вчера сутринта (6 август) водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев срина и малкото останал имидж на бивши...

"Ние политиците обаче трябва да правим политика. Наша грижа е хладилниците на хората да са пълни, да има образование и здравеопазване. Бизнесът си е за бизнесмените", посочи той.

„Проблемът на България е, че парите вместо да са в икономиката, са в политиката“, това обяви зам.-председателят на ББЦ Светлин Танчев. Той подчерта, че нещата трябва да се обърнат. „Политиците трябва да са проводници, на онова, което искат хората - така разбирам демокрацията, но тук се прави обратното“, посочи още Танчев.

Животновъди от Котел алармираха пред Бареков, че властите у нас не обръщат внимание на проблема с болестта "син език". Янка Попова от Регионалната животновъдна асоциация каза, че от бранша са алармирали за появата на заразата още преди два месеца, но мерки не са последвали.

Николай Бареков се ангажира да запознае колегите си в Брюксел с проблема, за да получи той адекватно решение. Животновъдите поискаха от него и съдействие да се прекрати една несправедливост, която е залегнала сред правилата в Общата селскостопанска политика – това, че всеки, който представи документ за собственост, може да получава директни плащания за пасища и мери. Според статистиката у нас са заявени 4 млн. дка мери и пасища, за които се дават директни плащания, но две трети от тях са заявени от хора, които нямат нищо общо със земеделието. Животновъдите смятат, че би било по-справедливо ако всеки, който кандидатства за подобни плащания, си ги получи, само ако докаже, че минимум 50% от доходите му идват от селскостопанска дейност.

Яне: Офисите на Бареков събират прах. Бареков: Ще давам пълни детски надбавки само за висше образование

Партията на Бареков масово пуска кепенци на офисите си в страната. С тези гръмки думи започва новото официално прессъобщение на "Ред, з...

„Котел никога не е изглеждал така през годините. Вероятно това е най-бедният град в ЕС“, посочи областният председател на ББЦ-Сливен Георги Балабанов. Според него безработицата в града е над 70% и е обхванала дори хора, които са учили и не са мързеливи. „Време е този 25-годишен разпад да спре и да се тръгне напред“, подчерта Балабанов.

След срещата бе проведено и учредително събрание на "Евромайки", на което присъства и председателят на женската структура на ББЦ Калина Крумова. Делегатите определиха новоучредената структура да се председателства от адвокат Янка Стоева. "Надявам се, че разбирате каква е ролята на една майка – тя трябва да се грижи за децата си, да ходи на работа и ако има възрастни родители - и за тях. Така че, помагайте на председателя на "Евромайки". Това, с което трябва да се справи тя не е лесно", призова Калина Крумова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика