Бившият шеф на разузнаването: ЦРУ отдавна беше наясно с бежанската вълна

8162
Бившият шеф на разузнаването: ЦРУ отдавна беше наясно с бежанската вълна
Снимка: БГНЕС

Не мога да кажа, че бежанската вълна е организирана, но не е и спонтанно породена, изказа мнението си по най-актуалния въпрос бившият шеф на разузнаването генерал Кирчо Киров пред Нова телевизия. Припомняме, че той беше осъден на 10 години затвор на първа инстанция за присвояване на по 900 000 лева годишно – общо 4,7 млн. лева. Смея да твърдя, че след множеството хора, бягащи от войните в Близкия изток и Северна Африка, има и инфилтрирани кадри, които искат да се доберат до Европа. Една част от тези хора са с определени задачи, включително и терористични, смята Киров.

Генералът разказа за свое посещение в Катар, където е станало на въпрос, че има интерес от сваляне на Башар Асад. Катарците са били откровени и са казали, че тогава ще има бежанска вълна към Европа. Това беше потвърдено и от ЦРУ – че Арабската пролет ще породи бежански поток, посочи Киров. И даде прогноза, че бежанската вълна ще се отрази на Меркел.

Г-7 и богатите арабски държави дават милиарди за бежанците

Групата от седем развити държави, известна като Г7, както и богатите монархии от Персийския залив, обещаха общо 1,8 милиарда долара на ...

Да, чел съм в медии, че Турция купува петрол от „Ислямска държава” – лична информация нямам, продължи генералът. Сирия сега от кого е подкрепяна – от шиитски Иран. ИД от кого е подкрепяна – от сунитите, Саудитска Арабия и Турция. Турция е сунитска държава, припомни генералът.

Турция не застрашава България – ние сме прозорец към цивилизования свят, Анкара е заинтересована този прозорец да остане винаги отворен. Важно е да имаме добри отношения с Турция и да прогнозираме правилно действията на турските управници. Най-опасно е дали е възможно Турция да допусне пропуски и огромна бежанска вълна да тръгне към нашата граница, подчерта генералът.

За делото срещу него Киров призова да си спомним каква кампания имало срещу Георги Първанов и как генералът бил купувал пушки и плащал ловни излети на бившия президент. Разполагам с много точна информация защо има дело срещу мен – твърдя, че средствата, за които бях осъден, не са присвоени, а са изразходвани за специални операции. Това са пари, използвани за привличане на кадри на високо ниво, за операции като спасението на българските медици в Либия, на падналите пилоти в Судан, подчерта Киров. По думите му заради спецификата тези разходи са отчитани по различен начин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика