Божидар Лукарски: Реално променяме икономиката на Северозападна България*

2007
Божидар Лукарски: Реално променяме икономиката на Северозападна България*
Снимка: Реформаторски блок

Като министър на икономиката започнах битка за реална промяна за подобряване на икономическото състояние на Северозападния регион, като извоювахме по-добри условия за кандидатстване по Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност”. Това заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски на представяне на листата на коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" пред обществеността в Мизия. В срещата участваха водачът на листата в 6-ти МИР Враца Явор Хайтов и Ирина Иванова, областен председател на СДС и втора в листата.

“Помните какво беше състоянието на общината и региона по времето на правителството на Орешарски и след опостушителното наводнение. Трудно се променя такова минало и трудно се стартира от такава база. Ние започнахме промяната за икономиката на региона с реални стъпки, които се надявам да се усетят в съвсем кратко време”, заяви Божидар Лукарски. Той припомни, че Българската агенция за инвестиции е подписала договор с общината за изграждане на индустриална зона на мястото на бившия завод за преработка на целулоза и хартия в Мизия. Целта на това споразумение е да се привлекат инвеститори при по-добри условия като инфраструктура, цена на земята и наемане на работна ръка, за да може да се изградят нови предприятия, нови логистични бази, да няма миграция и да има по-високо заплащане и по-висока конкурентоспособност на пазара на труда в Мизия.

Транспортират бюлетините до пет областни града при повишени мерки за сигурност

Продължава процесът по транспортирането на изборните книжа, който стартира вчера (16.03.2017 г.). Днес бюлетини ще бъдат...

“Успяхме да доведем до успешен край и битката за преференции за проекти от региона при кандидатстване по Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност”. Дадохме допълнителни точки за региона и в резултат на това повече от три пъти скочи броя на одобрените проекти с място на реализация в Северозападна България. Също така е положено началото на развитие на клъстерите в региона с подкрепа от Националния иновационен фонд”, посочи Божидар Лукарски. “Това са свежи средства, които се стремим да привлечем, за да увеличим активността на малкия и средния бизнес в региона и хората да го усетят”, добави той. По думите му с това е поставено добро начало, което ние може да се надградим, ако коалиция “Реформаторски блок-Глас народен” получи подкрепа на изборите.

“Нашата програма, която не е бомбастична и революционна, не обещаваме невъзможни неща, а залагаме на продължението на усилията, които положихме, така че постепенно, но бавно и сигурно да създадем условия за подобрение на икономическото развитие на региона. Не гласувайте за празните обещания, а за това, което реално е започнато и направено и за хората, които са започнали и имат волята да го продължат!”, призова Лукарски.

Лидерът на СДС заяви също, сериозното притеснение на коалиия “Реформаторски блок-Глас народен” от очертаващата се фронтална намеса на турската държава в българския изборен процес. “Притеснение сме не само от изборния туризъм, който се прави не от вчера, а от сериозната организация, която се създава за подпомагането му със съдействието на Българското министерство на външните работи и на турските консулства в България. Притеснени сме от явната пропаганда от страна на турската държава. Затова искаме президентът да заеме твърда позиция, да свика Консултативния съвет за национална сигурност, да запознае политическите партии със ситуацията”, категоричен беше лидерат на СДС.

Той обяви, че коалиция Реформаторски блок-Глас Народен настоява ДАНС и прокуратурата да запознаят политическите партии с информацията, с която разполагат за въздействие от страна на Турция върху изборите у нас. Също така, ако е необходимо да се затворят границите за идващите, организирани от турската държава рейсове с турски граждани, които искат да се включат в изборния процес, както и откриване на изборни секции само в консулските служби на България в Турция, които единствено са в състояние да осигурят безпристрастен изборен процес. “Искаме също ОССЕ и ЕС да изпратят наблюдатели, защото за първи път имаме казус, в който се очертава пряко вмешателство на друга държава в изборите в България”, заяви Божидар Лукарски.

Димитър Делчев: Служебното правителство да не разкрива секции в Турция и да спре изборните туристи

След редица изказвания от страна на турската държава и опити за влияние върху хода на изборите у нас българското служебно правителство ...

* Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика